avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa pt neplatitor tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa pt neplatitor tva

Buna ziua! As dori sa intreb si eu cum se vinde marfa de la o firma platitoare de tva, spre o firma neplatitoare de tva. Este posibila eliminarea adaosului comercial si pastrarea/ vanzarea doar a preturilor din factura de la furnizor?
De exemplu, am la vanzare o cola cu 4 lei, pret ce include tva+adaos com. Pt firma neplatitoare de tva, cum i-o vand? Presupun ca la 4 lei, dar as putea sa i-o vand cu exact pretul de cumparare de la furnizor, adica pret+tva, fara adaos?
Multumesc!:">
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:19, 27 August 2012
Daca vindeti fara adaos atunci din ce va acoperiti cheltuielile? Adaosul este cistigul pe care-l realizati din comert; din acesta va acoperiti cheltuielile, diferenta dintre cele 2 elemente reprezentind profitul sau pierderea. Adaosul trebuie sa fie egal cu valoarea la pret vinzare minus valoarea la pret de achizitie a marfii vindute.

Catre o firma neplatitoare de tva vindeti exact ca si catre una platitoare. Catre oricine (platitori sau neplatitori de tva) puteti face discounturi, dar numai astfel incit pretul de vinzare fara tva sa fie cel putin egal cu pretul de achizitie fara tva.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa in regim de consignatie bernadette bernadette Buna ziua Am o problema si as dori daca ma poate ajuta cineva Am achizitionat marfa din UE pe care pe baza unui contract incerc sa vand in regim de ... (vezi toată discuția)
Nota de receptie victorberintan victorberintan Am urmatoarea intrebare pentru cine ma poate ajuta.Cum fac o nota de receptie ptr un produs cumparat cu o factura pe care este trecut pretul de 1000 ron apoi ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitare de tva MISKI MISKI Cum calculez pretul de vanzare(de raft) al unui produs daca firma este neplatitoare de tva? Daca se poate sa ma ajuta-ti va rog (vezi toată discuția)