avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare bun mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare bun mostenit

Buna ziua,

Vrem sa cumparam un apartament. Apartamentul in cauza este un bun mostenit si apare in CF pe un singura persoana (vanzatoarea).
Proprietara vrea sa ne vanda apartamentul fara ca sotul dansei sa afle acest lucru sau sa fie implicat.
Intrebarea este daca legal poate sa o vanda fiind pe numele ei fara acordul sotului?
Daca mostenirea s-a realizat in timpul casniciei se considera bun comun sau nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 15:58, 27 August 2012
Daca apartamentul respectiv este un bun mostenit, chiar si in timpul casatoriei, este bun propriu , iar proprietara poate vinde fara acordul sotului.
D.na trebuie sa fie in posesia unui certificat de mostenitor. Cereti-i sa vi-l arate. Acolo scrie clar care sunt mostenitorii. (Poate cere inscrierea in CF doar un mostenitor iar in actul de mostenire sa fie mai multi).
Am vazut certificatul de mostenitor, apare doar danda.
Atuncea este NUMAI bunul ei si are tot dreptul sa faca ceea ce doreste cu el, chiar si acela de a ascunde fata de sot ca incaseaza niste bani de pe urma lui, prin vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte notariale - vanzare apartament mihaela_2 mihaela_2 Buna ziua Intentionez sa cumpar un apartament si am nevoie de cateva sfaturi notariale. Va rog sa ma corectati/adaugati daca actele solicitate ... (vezi toată discuția)
Locuinta in apartament in coproprietate Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Am 50% din proprietate din o apartament (prin hotarirea judecatoresta, confirmata ed irevocabile), de la care am fost inchis afara de 15 lune de fosta ... (vezi toată discuția)
Prima casa: precontract trecut in cf elenadaniela elenadaniela Buna ziua Am si eu nevoie de ajutorul dvs.. Impreuna cu sotul meu am gasit un apartament pe care vrem sa-l achizitionam prin programul prima casa si sunt ... (vezi toată discuția)