avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... schimbarea termenului de judecata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

schimbarea termenului de judecata

Am depus un dosar la tribunalul timis prin care ceream restituirea taxei de poluare. Mentionez ca dosarul a fost depus pe data de 3 august 2012 si am primit termen pe 18 ianuarie 2013. Ce as putea face pentru a obtine judecarea dosarului mai devreme ?
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
mirceaur, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceaur , utilizator 19:43, 27 August 2012
Puteti sa faceti o cerere de preschimbare a termenului in care sa mentionati motivele pentru care doriti ca judecata sa aiba loc mai devreme.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Daca nu ma insel parca dosarele de contencios administrativ si fiscal se judeca cu celeritate si nu mai tin minte exact daca nu cumva este si un termen de trei luni de la depunerea cererii de chemare in judecata ; acestea nu ar fi suficiente motive pentru devansarea termenului?
încercați depunerea unei Cereri motivate temeinic la Serviciul registratură al tribunalului
Ce motive as putea invoca?
Puteti sa invocati o cauza urgenta care face imposibila prezentarea dvs la termenul acordat de catre instanta, de exemplu: sunteti plecat din tara pentru cateva zile; situatie in care va trebui sa depuneti, alaturi de cererea de preschimbare a termenului de judecata, biletul de calatorie. Un alt exemplu ar fi acela ca aveti o problema de sanatate care face imposibila prezenta dvs la termenul respectiv, dovedita cu acte medicale.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
Tifigiu Laura, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Solicitare preschimbare termen adrianef adrianef Am facut o solicitare de preschimbare termen la TMB. Aveam termen de peste 1 an pentru o solicitare de restituire taxa auto si am zis sa incerc. Cererea mi-a ... (vezi toată discuția)
Devansare termen de judecata border2013 border2013 am avut un dosar -la Tribunalul Bucuresti, a fost trimis la Curtea de apel Bucuresti si a fost retrimis la TB, care a stabilit un termen de judecata in 2014. ... (vezi toată discuția)
Divortul anaantohi anaantohi buna seara.am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.am depus cererea de divort in luna mai 2010 si mi-a dat termenul de judecata in data de ... (vezi toată discuția)