avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... denuntare contract rds
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

denuntare contract rds

Buna ziua,

ma aflu in urmatoarea situatie: am un contract de internet fix si cablu de la rds-rcs inheiat pe o perioada de un an. (in dec 2011)
De curand m-am mutat intr-o alta locatie unde furnizorul nu are conditiile necesare pentru a continua furnizarea serviciilor, pentru ca blocul nu e racordat la reteua lor.

Tocmai de aceea am sunat la departamentul lor de relatii-clienti pentru a intreba ce e de facut in aceasta situatie.
Domnul de la capatul firului mi-a zis ca pot rezilia contractul inainte de termen, cu 2 variante de plata din partea mea: 1. sa achit contravaloarea abonamentului in avans pt toata peioada contractuala (care a fost extinsa de la 1 an - cum scrie in contract - la 18 luni, datorita perioadei de reducere de care am beneficiat - adica am platit primele 6 luni jumate din valoarea abonamentului) sau 2.sa achit contravaloarea promotiilor si a taxelor de instalare si activare.

Intrebarile mele sunt:

-este legala prelungirea perioadei de abonament cu 6 luni, din moment ce in contract nu se specifica nimic de acest gen ?
-avand in vedere ca ei sunt cei care nu-mi pot asigura continuitatea serviciilor la noua locatie (cu toate ca eu doresc mentinerea relatiilor contractuale), eu mai sunt obligata sa platesc acele taxe de instalare si promotii la reziliere?
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 14:53, 28 August 2012
Cel mai bine ar fi sa cititi contractul pe care l-ati semnat , referitor la rezilierea inainte de termen.Vedeti ca sunt clauze(inclusiv cele referitoare la oferte promotionale) care ii acopera inclusiv in cazul in care reteaua lor nu are acoperire zonala intr-un anumit loc.
In general contractele standard de cablu sunt bine facute in folosul lor.
Puteti eventual sa va adresati cu o plangere la OPC.
De asemenea vedeti ca acel contract are si ANEXE care fac parte integranta din contract .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea fara taxe a abonamentelor la internet pirlog_mihai pirlog_mihai Am un contract cu firma RDS-RCS incheiat pe data de 28/09/2012 pe o perioada de 18 luni,in primele 6 luni beneficiind de o reducere de 50% din pretul normal al ... (vezi toată discuția)
Problema rcs rds ContSters190570 ContSters190570 Buna ziua! Pe scurt va voi relata problemele ce le-am intampinat cu cererile mele de reziliere contracte incheiate intre subsemnatul si operatorul RCS ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)