avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Primarul,viceprimarul incompatibili?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Primarul,viceprimarul incompatibili?

Primarul poate fi asociat unic intr-o firma ?Adiminstrator este alta persoana.
Aceeasi intrebare si pt consilierul personal al lui.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: zidan , utilizator 08:36, 19 Septembrie 2012
Calitatea de ales local este incompatibilă şi cu calitatea de acţionar semnificativ la o societate comercială înfiinţată de consiliul local, respectiv de consiliul judeţean.
Daca este firma lui, poate. Daca este infiintata de consiliul local, nu. Consilierul personal nu este functionar public, asa ca poate fi ce vrea intr-o firma, atata vreme cat firma respectiva nu obtine vreun contract cu primaria unde lucreaza (abia atunci sunt probleme).
Pentru Kyandra:

Buna ziua,
Va rog sa detaliati, in masura posibilitatilor, subiectul cu privire la posibilitatea si repercusiunile unui eventual contract intre primarie si firma la care lucreaza consilierul personal. M-ar interesa in principal temeiul juridic .
Va multumesc.



Art. 87, art. 88, art. 89 art. 93 din legea 161/2003 actualizata.
Inca o data, va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de consilier local ContSters278216 ContSters278216 un salariat contractual al unei primarii are voie sa fie si consilier local?daca nu, in cazul in care este deja viceprimar este valida numirea sa? multumesc (vezi toată discuția)
Stare de incompatibilitate? adriana_25 adriana_25 Buna seara. Am o intrebare: exista incompatibilitate intre functia de director la CAS (institutie publica autotnoma de interes local) angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier local muso muso director de scoala in comuna X si,in acelasi timp, consilier local in consiliul local al comunei X,este compatibil sau nu?Va multumesc! (vezi toată discuția)