avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... al 13-lea salariu - mediul privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

al 13-lea salariu - mediul privat

Imi puteti spune cateva modalitati de acordare celui de-al 13 salariu in mediul privat?
La ce ma refer, mai exact? La practicile din companiile d-voastra, acolo unde se acorda acest beneficiu.

De exemplu:
- Il acordati la sfarsit de an sau in 2 sau mai multe transe?
- Angajatilor care pleaca inainte de acordare, le acordati proportional cu timpul lucrat? Dar celor care se angajeaza mai tarziu, in anul respectiv? La fel?
- Ati inclus perfomanta aici? Am inteles ca unele firme acorda de exemplu: 50% tuturor iar restul de pana la 100% in functie de perfomanta.

Apreciez mult orice idee sau impartisire a modului in care ati ales sa acordati acest beneficiu in firmele d-vostra, pentru a putea alege cea optima.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:38, 28 August 2012
Din practica intalnita :
- cel de-al treisprezecelea salariu se acorda in luna ianuarie anului viitor pentru anul in curs

- persoanele care inceteaza activitatea in cursul anului, cel de-al treisprezecelea salariu se acorda proportional cu perioada lucrata.

Modul de acordare era prevazut in ccm aplicabil angajatorului si/sau in reg.intern al acestuia.
Puteti sa va inspirati si dupa metodologia de acordare a premiului anual care se utiliza in sistemul bugetar de ex.si care preciza:
"Pentru activitatea desfasurata, personalul beneficiaza, la sfarsitul anului calendaristic, de un premiu anual egal cu salariul mediu lunar de baza realizat in anul pentru care se face premierea.
Pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului premiul se acorda proportional cu perioada in care au lucrat, luandu-se in calcul media salariilor de baza lunare realizate in perioada in care au desfasurat activitate, raportata la perioada intregului an.
Premiile anuale pot fi reduse sau nu vor fi acordate in cazul persoanelor care in cursul anului au desfasurat activitati profesionale nesatisfacatoare sau au savarsit abateri pentru care au fost sanctionate disciplinar. Premiul anual nu se acorda persoanelor carora le-a incetat contractul individual de munca din motive imputabile lor".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13-lea salariu in concediul de crestere al copilului carmen-luca carmen-luca Lucrez la spital ca asistenta .Din data de 5 ianuarie 2009 sunt in Concediul de crestere a copilului . La servici toate colegele mele au luat luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Al 13 - lea salariu Allynia Allynia As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite? Multumesc! (vezi toată discuția)
Acordarea celui de al 13-lea salariu cjalice cjalice Buna ziua! As vrea sa cunosc exact cum se acorda al 13 lea salariu , in ce baza si daca intra in calcul si perioada in care angajata s-a aflat in cele 126 de ... (vezi toată discuția)