avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Mai pot recupera din banii dati avans pentru un ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Mai pot recupera din banii dati avans pentru un proiect?

Am dat 3000 RON avans unei firme de proiectare. Ca dovada a banilor dati am un acord scris semant si stampilat.Am renuntat la serviciile lor deoarece in decurs de 3 luni nu au facut mai nimica. Totodata le-am cerut o parte din bani inapoi(bani pt care nu mi-au dat/prestat nimica). Am primit doar 120 RON inapoi, studiul geotehnic si certificatul de urbanism.

Mai pot face ceva sa recuperez din bani?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:53, 30 August 2012
Daca ati avea de exemplu un deviz antecalcul al proiectului si in el ar fi trecute (printre celelalte costuri) preturile studiului geotehnic si al certificatului de urbanism iar ele insumate ar da mai putin de 2880 lei cred ca ati avea sanse, insa din ce spuneti nu pare ca ati avea asa ceva.

Nu aveti contract cu clauze de reziliere, termene, depagubiri etc., aveti doar acel acord? Ce scrie in el?
Am un antecalcul facut de el cu pixul pe o simpla foaie si atat.Acolo sunt trecute toate preturile.
Contract cu clauze nu am. In acord este specificata doar suma de bani primita avans pentru realizarea proiectului, ce este inclus in tariful de proiectare si ca la terminarea documentatiei necesare autorizarii de constructie urmand sa-i dau rerstul de bani.Avansul l-a calculat 30 % din suma de pe acea foaie de antecalcul.

Multumesc.

In afara de a va indruma cum sa faceti o reclamatie la ANPC nu am ce sa va spun - pretul unui studiu geotehnic nu poate fi standard, el difera de la firma la firma si desigur in functie de complexitate.

De asemenea obtinerea certificatului de urbanism presupune intocmirea si depunerea unui dosar + plata unei taxe la primarie... banuiesc ca ar putea ''ajusta'' tarifele in asa fel incat sa faca suma pe care v-au retinut-o.

Aveti aici un ghid de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract - se returneaza avansul? uisanata uisanata Buna ziua. va cer ajutorul in legatura cu un contract de proiectare. Am incheiat un contract de proiectare (eu sunt proiectantul) pentru executia unui ... (vezi toată discuția)