avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... \\"Transport public rutier de persoane fara a detine ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

"Transport public rutier de persoane fara a detine autorizatie de taxi"

Buna seara,

In timp ce ma deplasam cu autoturismul personal pe un drum national europeam,am zarit un echipaj mixt de politie.Cu aprox. 1 km inainte de a fi oprit am aprins luminile.In momentul in care am fost oprit mi-au fost solicitate documentele pe care le-am si inmanat agentului(nici nu s-a prezentat).Acesta mi-a facut un pv pe care m-a pus sa-l semnez.Eu i-am spus ca as avea de facut o mentiune fara ca dansul sa ma intrebe.In momentul acesta s-a enervat si a plecat catre un coleg de-al sau purtand o discutie timp de vreo 5 min.A sosit colegul dansului(de asemenea nu s-a prezentat) si mi-a facut un pv pentru "transport public rutier de persoane in regim taxi fara a detine autorizatie de transport".Mi-a retinut talonul si placutele.In masina se aflau 4 persoane pe care le cunoasteam si carora nu le-am pretins nici un ban.Mentionez ca am inregistrat cu telefonul discutia purtata cu cei doi agenti de politie in care unul dintre ei devenea agresiv.Legea prin care am fost sanctionat e 38/2003,art 7.Am facut contestatie impotriva pv si am primit un certificat de grefa.Cum imi pot recupera talonul si numerele pe perioada judecarii?Ce sanse de castig am?In pv mai exista si un "martor asistent" pe care nici nu-l cunosc personal ci doar l-am vazut de cateva ori ,el fiind dintr-o localitate mult mai departe decat a mea(am aflat ulterior).Va multumes pentru raspunsurile pe care le voi primi !
Cel mai recent răspuns: TheOne2012 , utilizator 15:30, 30 August 2012
in primul rand care a fost motivul ptr care v-a intocmit procesul verbal pe care nu ati vrut sa il semnati si in al doilea rand cum s-a ajuns la situatia de a fi amendat ptr transport de persoane fara autorizatie?

cu certificatul de grefa mergeti la politia care v-a retinut certificatul si nr. de inmatriculare si le recuperati pana la finalizarea procesului.

sansele de castig depind de argumentele prezentate si sustinute in instanta inclusiv proba cu martori (cei din masina pot confirma/infirma daca ati avut vreun castig din trasnportul lor).

daca in pv exista un martor asistent de ce nu a semnat ca martor asistent unul dintre cei 4 ocupanti din masina dvs.?
care erau mentiunile pe care ati fi dorit sa fie mentionate in procesul verbal initial?

ce se intelege cand spuneti "echipaj mixt"de politie"? politist si politista;) sau politie si alta autoritate (RAR, jandarmerie, etc.) adica filtru?
1.Motivul pentru care mi s-a intocmit pv pe care n-am vrut sa-l semnez era ca nu aveam luminile aprinse (le-am aprins cu aprox 1 km inainte de a ma opri).Acest pv nu l-am semnat deoarece domnul agent nu a dorit sa-mi treaca in dreptul alte mentiuni ca 'luminile erau aprinse'.
2.La situatia de a fi amendat pentru transport de persoane s-a ajuns dupa ce domnul agent care mi-a intocmit pv, mai sus mentionat,a discutat cu un coleg de la rutiera.

Cele patru persoane din masina vor spune adevarul ca n-am avut nici un castig in urma transportului dansilor.

Mentionez ca am fost solicitat sa cobor din masina si sa ma retrag in spatele acesteia imreuna cu domnul agent pentru a nu se auzi discutia de catre cele 4 persoane din masina.

Referitor la echipaj,era o dacia solenza de culoare alb echipata cu radar+ o dacia logan mcv.Un agent era imbracat in uniforma de culoare albastru,iar celalalt intr-o geaca de culoare verde.

Sper ca m-am facut inteles.

Multumesc pentru raspunsuri!
Revin cu amanunte noi.

1.Mi-am dat seama ca totul e o inscenare si ca era pregatita treaba asta dinainte.Martorul asistent care e trecut in pv m-a parat fara ca el sa stie nimic despre mine.Ori daca el sustine ca eu as fi facut transport de persoane regulat, fara a fi adevarat ceea ce spune,inseamna ca m-a urmarit.
2.Doi dintre cei 4 care erau in masina la mine n-au implinit la data respectiva 18 ani.Pot fi citati ca martori?(asta ar fi in avantajul meu).
3.Autoturismul meu sta tras pe dreapta acum cand aveam nevoie de el.
4.Ce daune pot cere in cazul in care voi avea castig de cauza?


Multumesc!







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi contraventionale - abuz al politiei romane TheOne2012 TheOne2012 Buna ziua, 1.(Primul agent) In timp ce ma deplasam pe un DN am fost tras pe dreapta de catre un agent al carui nume l-am aflat ulterior pentru ca dansul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie ilizibil mfs1988 mfs1988 Buna! Am avut o altercatie cu un \"domn\" de la rutiera intr-o seara! Ghilimelele le veti intelege in cele ce urmeaza! Am trecut cu viteza pe langa un ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei/ordonantei de neincepere urmarire penala? dumitreldd dumitreldd Pe scurt: In luna 07.2012 am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere Braila pe un drum care era situat in afara orasului Braila (la data respectiva). Eu ... (vezi toată discuția)