avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pret corect deschidere Intreprindere individuala - ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pret corect deschidere Intreprindere individuala - detalii II

Buna ziua ,
Sunt noua pe forum , deci cred ca am plasat bine acest topic...
Problema mea este ca doresc sa deschid o II (salon de manichiura pedichiura si cosmetica )

Am fost la Registrul Comertului , am intrebat cat costa si mi s-a spus o suma mai mult decat dubla, fata de ce am citit eu pe net si peste tot . In plus am inteles de la unele persoane ca oricum n-am sa vad chitanta pe toti banii.
As dori daca se poate sa-mi raspunda cineva la cateva intrebari :

Care este pretul real al deschiderii unei II ?

In ce conditii , pot pregati eu singura dosarul si unde trebuie sa-l depun ?
Unde trebuie platite chitantele pentru deschiderea II ?

Daca eu sunt specializata pe cosmetica , iar prietena mea este pe manichiura pedichiura , pot sa o angajez pe acelasi cod caen? - respectiv 9604 ?

Pot sa adaug un cod caen secundar care se refera la comert cu produse cosmetice sau imi trebuie o alta II ?

Daca inregistrez II pe locuinta mea , dar activitatea ,pentru inceput , o desfasor intr-un spatiu mai central - cum e mai bine :? ---sa o inregistrez pe spatiul pe care il voi inchiria , sau pe spatiul unde sunt eu proprietara si unde sper ca peste un an , dupa ce imi voi forma clientela , voi avea sediul definitiv al II ( ce costuri implica in plus la II)

In speranta ca cineva va avea timp sa-mi raspunda , va multumesc anticipat .
Cu mult respect
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
gianina17, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 18:55, 30 August 2012
La registrul comertului, angajatii registrului nu aveau cum sa va dea asemenea informatii! Probabil ca ati intrebat pe cine nu trebuie si ca sa zic asa ati fost "agatata" pe acolo ca sa vi se faca actele. Registrul comertului va da chitante pentru ultimul leu cheltuit. Asa ca putina atentie la afirmatiile facute.
Puteti stabili sediul social pentru II la d-voastra acasa, fara activitate, iar cand veti face rost de un spatiu, veti putea deschide acolo un punct de lucru unde veti autoriza activitatile (manichiura-pedchiura) pe care le doriti.
Puteti adauga si alte obiecte de activitate(secundare) fara sa aveti nevoie de o alta II.
Daca va faceti d-voastra personal actele pentru II si va duceti cu ele la registru sa le depuneti, taxele sunt per total pana in 350lei.
Daca nu va descurcati si veti apela la serviciile de asistenta din cadrul registrului comertului, care sunt contra-cost, dar tot cu chitanta data pana la ultimul leu, o sa adaugati si alte costuri peste cele mentionate mai sus.

Puteti sa aveti angajati , indiferent ca sunt prieteni cu d-voastra sau nu.
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri .
Vizavi de obiectul de activitate secundar , daca diploma este de cosmetica - diploma in baza careia deschid II , iar obiectul de activitate secundar este comertul , imi mai trebuie un act care sa dovedeasca " abilitati'' de comerciant ?
Nu, nu va trebuie, cel putin in Bucuresti nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen pot folosi? Lauramlr Lauramlr Buna ziua! Având în vedere că meseria de stilist extensii gene a fost introdusă în România, in urma unui curs de extensii gene, pot deschide un PFA ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen trebuie sa folosesc? Bineata Bineata Buna ziua,ce cod Caen trebuie sa folosesc dacă vreau ca activitate Cosmetica și pedichiura?Pot sa deschid o întreprindere individuală sau un PFA?Multumesc. (vezi toată discuția)
Adaugarea unor coduri caen in actul constitutiv si autorizarea lor la punctul de lucru Flory111 Flory111 Buna ziua, Detin un cabinet de intretinere corporala si cosmetica unde am cod principal de activitate 9604 si secundar 9602. As vrea sa adaug in actul ... (vezi toată discuția)