Numai salariatul poate contesta decizia de incetarea a raportului de munca .. intruact asa cum se prevede expres in Codul Muncii art.56 alin.1 lit.c se refera la decizia de pensionare si nicudecum la decizia asupra capacitatii de munca...
Am inteles!
In situatia asta nu exista probleme intrucat salariatul era dispus sa isi faca o cerere de lichidare pentru incetarea raportului de munca, numai ca noi nu i-o puteam aproba din cauza conventiei pe care am avut-o cu somajul.
Multumesc!
Buna ziua. In cazul unei decizii asupra capacitatiide munca in care se mentioneaza pierderea in totalitate a capacitatii de munca cu ce art inchidem contractul de munca unui salariat? Am citit aici ca se poate cu 55 b, este legal? Ar mai fii art 61 lit c, dar art 64 face referire la faptul ca angajatorul tr sa ii asigure salariatului un alt loc de munca in societate si acest lucru nu se poate, iar art 75 spune ca tr sa stea in preaviz, deci iar nu este ok. Mai exista si alt art. cu care putem inchide un CIM in astfel de situatie? Multumesc
Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
......
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Incetare cim
rodica_ignat
Cu ce articol din codul muncii pot sa fac o decizie de incetare CIM in urmatoarea situatie: un salariat a fost in concediu medical 183 de zile , azi a ... (vezi toată discuția)