avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa si fidejusiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa si fidejusiune

Buna ziua,

am urmatoarea problema:

Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox 46.000 RON. E aceasta firma am o line de credit garantata cu contract de fidejusiunela o banca, de 25.000 Euro. Rata la linie eu o achit in mod constant de mai mult de 2 ani din surse proprii. Vreau sa o achit in continuare si dupa ce se declara falimentul, fara ca banca sa ma execute.
Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN , Practician in insolventa 16:35, 4 Septembrie 2012
Buna dimineata .
Nu este clar .Insolventa este ceruta de stat sau banca,pana la urma ?
Conform art.33 alin.2 din Legea nr.85/2006,aveti dreptul sa contestati cererea creditorului , in termen de 10 zile de la primirea copiei dupa cererea de deschidere a insolventei .Dar atentie : daca contestati ,si cererea va este respinsa,nu mai aveti dreptul sa propuneti reorganizarea judiciara a firmei ,conform art.33.
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Marius Bote, Practician in insolventa
Insolventa este ceruta de stat, eu nu vreau sa depun contestatie. Vreau doar sa imi rezolv problema cu banca pe cale amiabila.
Incercati calea medierii atunci cu banca ,dar presupun ca aveti datorii mari si fata de fisc,care vor insolventa firmei.Alegerea este a dvs.daca depuneti sau nu contestatie .Este un drept al dvs.nu o obligatie .
M.B.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Marius Bote, Practician in insolventa
Atata timp cat sunteti la zi cu ratele nu vad de ce banca sa demareze procedura de executare impotriva dvs. . sunt anumite banci care au o clauza abuziva in contract - respectiv daca debitorul principal ( societatea dvs . ) intra in insolventa sa declare scadenta anticipata.
Ca raspuns la intrebarea postata va trebui sa faceti plata in favoarea societatii dvs.
Ar trebui sa discutati cu cei de la banca pentru a prelua creditul pe persoana fizica printr-un contract de cesiune de creanta. Odata declansata procedura insolventei nu mai puteti face plati decat prin administratorul judiciar care va fi desemnat, iar prioritatea acestuia va fi plata catre bugetul statului si comisionul personal.

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca Aura Pop Aura Pop Buna ziua Lucrez la o regie autonoma care de curind a intrat in insolventa , eu am nascut si intru in concediu de crestere copil , mi se poate ... (vezi toată discuția)