avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa si fidejusiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa si fidejusiune

Buna ziua,

am urmatoarea problema:

Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox 46.000 RON. E aceasta firma am o line de credit garantata cu contract de fidejusiunela o banca, de 25.000 Euro. Rata la linie eu o achit in mod constant de mai mult de 2 ani din surse proprii. Vreau sa o achit in continuare si dupa ce se declara falimentul, fara ca banca sa ma execute.
Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN , Practician in insolventa 16:35, 4 Septembrie 2012
Banca are si garantii reale asupra societatii? Exista vreo ipoteca sau gaj constituite de societate drept garantie pentru linia de credit acordata?
Articolul 86 alin. 1 din Legea 85/2006 prevede ca un contract valid la data deschiderii procedurii se considera mentinut si dupa ce s-a deschis insolventa, urmand ca platile sa se faca normal, conform principiului "business as usual" (art. 86 alin 7 din Legea 85/2006). Chiar daca aveti o clauza in contract prin care banca sa poata declara exigibil creditul pe motiv ca societatea a intrat in insolventa, aceea clauza este nula de drept, conform articolului de mai sus.(86 alin 1). Prin urmare, daca doriti reorganizarea societatii si conveniti cu administratorul judiciar, creditul va putea fi dus pana la capat fara nici o dificultate. In cazul in care se intra in faliment si administratorul judiciar intelege sa denunte contractul, recomandarea ar fi sa incercati sa cesionati creanta catre o alta persona juridica sau fizica, in acest sens avand nevoie de un acord al adm judiciar.

Buna ziua!
Cel mai bine ar fi sa declansati Dvs. procedura de deschidere a procedurii insolventei cu numire de lichidator. Lichidatorul numit de stat va declansa direct procedura falimentului, pe cand daca Dvs. cereti insolventa, veti putea solicita intrarea in insolventa in procedura generala cu reorganizarea activitatii. Prin urmare, faceti o cerere de deschidere a procedurii insolventei si in temeiul art. 31 alin. 4, cererea creditoarei ANAF va fi conexata la cererea Dvs.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca Aura Pop Aura Pop Buna ziua Lucrez la o regie autonoma care de curind a intrat in insolventa , eu am nascut si intru in concediu de crestere copil , mi se poate ... (vezi toată discuția)