avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere CO cu concediu medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere CO cu concediu medical?

Buna ziua,

Care este parerea dvs.: e
ste legal ca durata concediului de odihna ce se acorda intr-un an sa se dimunueze proportional cu perioada de incapacitate temporara de munca (concediu medical) din anul respectiv?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:46, 19 Ianuarie 2009
Este discutabil, insa daca este inserat in CCM acest lucru, da, este posibil, acolo e o formulare de genul " concediul de odihna se acorda intr-un an calendaristic proportional cu perioada efectiv lucrata".
Concediul de odihna este acordat pentru perioada efectiv lucrata , astfel ca la calcul sunt scazute perioadele cand CIM a fost suspendat asa cum este si cazul incapacitatii temporare de munca.
Multumesc!

Si mie mi se pare legal,
dar am sesizat unele opinii contrare, potrivit carora, cata vreme concediile medicale nu diminueaza drepturi de asig. soc., ele nu ar trebui sa diminueze nici CO.

inteleg argumentul de moralitate si echitate :), dar vreau sa stiu daca cineva poate aduce un argument legal in sensul asta.
Nu exista niciun text legal care sa prevada acest lucru. Totul se face prin interpretarea textelor de lege.
elis a scris:

Nu exista niciun text legal care sa prevada acest lucru. Totul se face prin interpretarea textelor de lege.


Stimate domnule Elis,

Iertati-mi indrazneala:">, dar, in aceste conditii, care este parerea dvs.? Cm diminueaza co, sau nu?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna poate fi diminuat de incapacitatea temporara de munca? elenadima elenadima Salutare tuturor! [b]Este concediul de odihna diminuat de incapacitatea temporara de munca?[/b] Exemplu clar: salariat cu 21 zile co/ an alendaristic; in ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna lili2003stoica lili2003stoica concediul de odihan cuvenit intr-un an calendaristic unui angajat se da proportional cu timpul lucrat in anul respectiv; daca angajatul a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Co este afectat de concediile medicale? topvion topvion Concediul de odihna anual, poate fi afectat in vreun fel de catre zilele de concediu medical sau a concediilor fara plata? acumulate in perioada acelui ... (vezi toată discuția)