avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatiu limitrof
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatiu limitrof

Bună ziua.

Rog să mă ajutați în următoarea speță: dețin un imobil în mediul rural. La est se învecinează cu drumul județean, la nord cu un drum comunal. Imobilul este împrejmuit cu un gard cu temelie din beton. Pe partea dinspre est, intre gard și drumul județean exista un șanț de scurgere a apei. Primăria a turnat prundiș în șanț și a construit un trotuar cam de 25 de cm înălțime. Partea proastă e că trotuarul trece peste podețul care-mi permite accesul la imobil. Trec peste acest aspect, cu 3 saci de ciment rezolv problema. Partea proastă e că acel șanț de scurgere a fost înfundat și apele pluviale nu curg frumos pe trotuar cum vrea primaru ci năvălesc în curtea mea. Pe latura dinspre Nord, între drumul comunal și gard era un șanț de scurgere a apei cam de 1 metru adâncime, pavat cu piatră și ciment. A venit primăria și pe o distanță de 4 metri, a spart șanțul, la adâncit, practic a săpat cu excavatorul un șanț de 2 metri adâncime. Toate bune și frumoase, dar de la un șanț pavat cu piatră și ciment prin care să curgă apa, acum am o groapă de pământ de 2 metri adâncime și 4 metri lungime, în care atunci când plouă șuvoiul sapă în malu de pământ și mâine poimâine mă trezesc că-mi fuge temelia gardului, în restul timpului băltește apa sau e groapă de gunoi... Cred că e de prisos să mai zic că în interiorul incintei funcționează o farmacie unde ar trebui să aibă acces și persoanele cu handicap locomotor sau ar trebui să existe norme minime de igienă pe domeniul public care se învecinează cu imobilul. La sesizările făcute către primărie mi s-a replicat că proprietatea mea e până la gard, dincolo de gard e domeniul public și PRIMÃRIA poate face ce dorește.
Vă rog să mă ajutați cu câteva recomandări: există un cadru legislativ care reglementează relațiile de vecinătate, norme legislative care să reglementeze relațiile dintre vecini? Poate primăria să facă ce vrea chiar lângă temelia gardului, adică să strice un șanț pietruit și să lase un o groapă de 2 m adâncime, sau pe podețul de acces pune un trotuar de 20 cm înălțime și lat de 1 metru, peste care ar trebui să trec zilnic cu un VW Lupo?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:26, 3 Septembrie 2012
primăria este o administrație publică locală și NU proprietatea a nu știu cui . . ., NU e de ”capul ei”, adică e obligată să respecte Legile statului de drept și NU comițând abuzuri și vătămând cetățenii, executând diferite construcții abuzive ce aduc vătămări cetățenilor etc
1) pt. toate LUCRÃRILE ce le susțineți ca fiind executate de primărie și răspunsul obraznic al acelei primării : primăria trebuia să aibă documente întocmite aprobate de la Urbanism : solicitați în scris documentația care a stat la baza acelor lucrări pt. fiecare în parte ;
2) contestați lucrările abuzive ;
3) formulați și depuneți o plângere la : a) la Mediu ; b) la Comisariatul Județean pt. Protecția Consumatorilor ; la Autoritatea Sanitar-Veterinară locală pt. băltirea apei cu mizeria respectivă și aducătoare de țânțari etc ; c) la I.T.Protecția Muncii pt. acea groapă cu pericolele ce le poate aduce, cu podețul etc etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietate teren eula eula Am cumparat un teren extravilan la care am cadastru facut si pe care am ridicat o constructie cu autorizatie de constructie.La una din extremitatile terenului ... (vezi toată discuția)
Distanta amplasare constructie leoneverde leoneverde Detin un teren in oras, la un drum european. Terenul are deschidere 8 m si adancime 21 m. La sud se invecineaza cu un drum public (21 m), la vest cu drumul ... (vezi toată discuția)
Servituti, sant comun Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Referitor la servituti, as avea o intrebare. Situatia din teren este urmatoarea. Am o curte care da in strada, inspre strada este inchis cu gard ... (vezi toată discuția)