avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii?

Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si zugravire fatada bloc cu apartamente propritate personala,din 20 de familii,5 familii nu au posibilitati financiare de a achita lucrarile ce urmaza a se executa de firma.Mai mult in eventualitatea contractarii unui credit bancar,nu vor avea posibilitatea achitarii ratelor bancare.Administratorul blocului,ameninta pe cele 5 familii,ca va merge la primarie si va reclama,iar primaria la randul ei va amenda aceste familii.E posibil si legal ce afirma administratorul blocului?pot fi obligati sa platesca daca nu au posibilitati financiare?Rog un raspuns.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters220737 , utilizator 08:31, 1 Septembrie 2012
Cand vorbiti de REABILITATE TERMICA va referiti la placarea peretilor din exterior cu polistiren?
Daca este asa,sa stiti ca eu nu am intalnit ca locatarii unui bloc sa-si puna poistiren daca nu vor. Mai precis:
Fiecare localnic care vrea sa isi faca fatada cu polistiren,poate angaja o firma sa ii faca fatada,cei care nu vor sa-si puna polistiren,lasa asa cum era.
Asa ca...familiile acela cu venituri mici si-au dat acordul sa li se faca fatada sau NU?
Daca NU,atunci nu puteau muncitorii sa le puna polistiren in dreptul lor,si nici administratorul nu poate sa le ceara sa plateasca daca ei nu au vrut reabilitare termica.
Da,ma refeream la placarea peretilor cu poliestiren,lucrarea nu a inceput,doar s-au montat schelele,iar familiile in cauza nu si-au dat acordul pentru izolare termica.Din toata afacerea ,dupa cate am inteles eu,castiga administratorul blocului,pe carte firma execut.a lucrarii il scuteste de plata lucrarii.Multumesc pentru raspuns.Oseara placuta.
Tarzan2012 a scris:
Fiecare localnic care vrea sa isi faca fatada cu polistiren,poate angaja o firma sa ii faca fatada,

Ceea ce spuneti dumneavoastra nu ar trebui si nu trebuie sa se intample nicaieri, in nici o asociatie de proprietari. Intr-o asociatie de proprietari toate lucrarile, reparatiile asupra proprietatii comune trebuie sa se faca, conform legii, prin asociatia de proprietari. Peretii exteriori sunt in proprietate comuna si nu sunt ai unui proprietar chiar daca-i delimiteaza apartamentul sau.
Iar lucrarile de reabilitare termica (cu acel polistire, cum spuneti), inseamna lucrari asupra peretilor verticali care delimiteaza apartamentele dar si peretii casei scarii, peretii casei liftului, terasa, subsolul...
Hotararea de a se realiza lucrarea se ia cu votul majoriatar al membrilor asociatiei iar cei care nu participa ori care sunt impotriva, sunt totusi obligati sa accepte hotararea luata de majoritatea.
Asa ca proprietarii care nu au posibilitatea sa achite in ritm cu ceilalti, vor achita intr-o perioada mai indelungata, eventual cu penalizari...

Tarzan2012 a scris:

Fiecare localnic care vrea sa isi faca fatada cu polistiren,poate angaja o firma sa ii faca fatada,cei care nu vor sa-si puna polistiren,lasa asa cum era.



Total eronata sustinerea dvs si in contradictie cu dispozitiile in vigoare
Trebuie sa aveti cunostiinta ca partea exterioara a imobilului reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Totodata,trebuie sa cunoasteti ca art 11 din L nr 230/2007 prevede
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de propretari

Practica demonstreaza ca nu sunt recomandate reparatiile partiale pe zone distincte la parti comune imobil deoarece nu beneficiaza de garantie si nu asigura indepartarea deficientelor
Constientizati ca daca ar fi materializata sustinerea dvs respectiv fiecare localnic care vrea sa isi faca fatada poate angaja o firma sa ii faca fatada,respectiv fiecare ar opia pentru anumite materiale si anumite culori astfel ca imobilul ar deveni un curcubeu
Au existat nu de mult in capitala cateva anomalii de acest gen,primaria a intervenit cu fermitate datorita aspectului total anormal,a aplicat sanctiuni substantiale tuturor proprietarilor care au inteles prin initiativa privata sa practice modificari neautorizate la partea comuna
@Adriantot

Eu va spun punctul meu de vedere care este realitate si asta se intampla in orasul meu natal. Chiar si la mine la blocul meu,au venit administratorul cu un sef de constructii,si au intrebat localnicii care vor sa-si puna polistiren in dreptul apartamentului sau. Cine a vrut,si-a dat acordul,iar cine nu a vrut nu a putut fii obligat. Fiecare vecin de-al meu s-a gandit la pretul cerut si daca are posibilitatea sa plateasca,asa ca unii nu si-au dat acordul,iar fatada in dreptul lor este asa cum era.In ce priveste peretii lifturilor,subsol,scara,etc,la mine in bloc / scara nu are lift si nici scara pe marginea peretilor exteriori ca sa puna si acolo polistiren. Multe blocuri din oras arata unde s-a pus polistiren si unde nu,asa ca am tras concluzia de aici ca fiecare om si-a dat acordul ca la el sa nu se faca astfel de lucrari ca nu au bani.
Puteti totusi si imi aratati acea lege unde spune ca toti locatarii unui bloc trebuie sa faca reabilitatea blocului cu polistiren conform legii de care spuneti dar nu ati mentionat-o si aici? Mi se pare absurd sa fie obligat cel sarac sa plateasca cea ce nu vrea in dreptul sau.

@ynocentta

Sunt de acord ca nu trebuie ca fiecare sa isi faca cum vrea el fatada. Adica in ce culoare vrea,astfel asa arata cum ati spus ca va arata ca un curcubeu. Din moment ce blocul a fost construit si vopsit intr-o anumita culoare de pe vremea lui Ceausescu,locatarii unui bloc care isi pun polistiren trebuie sa dea tot cu aceeasi culoare. Numai daca toti locatarii vor sa isi puna polistiren atunci toti pot hotara in ce culoare vor sa schimbe fata blocului. Cum unii localnici nu au posibilitatea sa plateasca firma de constructii,nu isi pune polistiren in dreptul apart.sau,iar firma este obligata sa faca blocul in culoarea care era,sau daca vor alta culoare,macar sa vopseasca si la cei cae nu si-au dat acordul ptr placarea cu polistiren.
Tot ce am scris mai sus se intampla in orasul meu natal,asa ca daca nu ma credeti,puteti sa-mi faceti o vizita prin oras si va veti convinge.

@ionasaly

Am impresia caceva e necurat aici. Ma refer la amenintrea administratorului ca va reclama la primarie ptr ca sa dea amenda celor care nu vor sa-si dea acordul. Ori am ajuns la didactura inapoi ,ori mai suntem in democratie? Cert este ca in ziua de azi exista si mafie in astfel de lucrare asa cum spuneti,adica administratorul sa aiba un castig de la firma pe care a angajat-o.
Parerea mea e ca cei care nu isi dau acordul sa nu cedeze presiunilor celorlalti vecini sau administratorului.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
Tarzan2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu vreau reabilitare kicsim21 kicsim21 Asociatia de locatari al blocului a decis ca doreste reabilitarea blocului pe cale privata (adica fara programul primariei). Intrebarea mea este care sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)