avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarele dintre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarele dintre vecini

BUNA ZIUA ,VA PUN IN DEZBATERE O PROBLEMA DES INTALNITA INTRE VECINI . SE POATE INLOCUI UN GARD CU ALTUL DIN TABLA INALT DE 2 METRI IN DREPTUL GEAMULUI LOCUINTEI MELE SITUATA LA 2 M DE HAT? IAR VECINUL SA-SI PRELUNGEASCA ACOPERISUL DE LA MAGAZIA DE LEMNE CONSTRUITA 20 ANI IN URMA PANA PE HAT SPRIJINIT PE ACEL GARD DIN TABLA PE CARE VREA SA-L FACA ? POATE FARA ACORDUL MEU SA RIDICE ACEST GARD DIN TABLA IN CONDITIILE EXPUSE?
X-(
Cel mai recent răspuns: gabriela_12 , utilizator 11:56, 31 August 2012
Da, poate!

Dar, este important ca scurgerea apei pluviale de pe acoperisul vecinului sa se faca pe terenul acestuia si nu pe terenul dvs.
CHIAR SI DACA PRIN INALTAREA GARDULUI I-MI UMBRESTE GEAMUL?
Chiar daca. Important este sa respecte inaltimea maxima a gardului. Dar el trebuie sa aiba autorizatie de constructie pentru acest gard, asa ca mergeti la primarie si vedeti ce conditii trebuie sa indeplineasca. Sunt unele primarii care prin certificatul de urbanism nu dau voie ca gardul care imprejmuieste proprietatea sa fie opac, altele pun aceasta conditie numai portiunii de gard care este la strada, in rest te lasa sa-l faci cum doresti, asa ca functie de localitate sunt conditii diferite impuse. Mergeti la Primarie la urbanism si vedeti care sunt conditiile locale impuse!
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai editati mesajele cu litere majuscule, deoarece astfel de mesaje sunt extrem de greu de lecturat, iar pe de alta parte, o astfel de actiune poate fi intrepretata ca fiind una agresiva fata de ceilalti utilizatori ( pct. 1.2 din Regulament)
Multumesc pentru intelegere.

I-mi cer scuze ,era o chestiune de zel mare pentru a primi un raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa vecin ioanapgy ioanapgy Am achizitionat o casa veche, care avea un perete comun cu casa vecina. Dupa ce am achizitionat-o, cealalta casa a fost cumparata de cineva care si-a ridicat ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie shoni17 shoni17 Buna ziua, locuiesc intr-o casa tip vagon, impartita in doua cu teren aferent, impartit si el si delimitat cu gard. Vecinul, ce initial mi-a spus ca o sa ... (vezi toată discuția)
Existenta unui geam in gardul pe hotar?! Florentina332022 Florentina332022 Buna ziua! Se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema ? Am un teren iar vecinul meu a facut gard pe hotar,iar in acel gard si-a facut o ... (vezi toată discuția)