avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ccm

daca unitatea la care lucrez nu are ccm si nici pe ramura ACTIVITATI DE SPECTACOLE, CULTURALE SI RECREATIVE nu exista ccm, dupa care ccm ar trebui sa lucrez?
cumva dupa cel la nivel national?
mai este valabil ccm unic la nivel national?
va multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:21, 31 August 2012
In momentul de fata nu exista un CCM la nivel national. Daca la nivel de unitate sau grup de unitati sau ramura nu aveti un astfel de contract, lucrati doar pe baza contractului Dvs. individual de munca si bineinteles in baza Codului muncii.
dupa legea 62 CCMul este obligatoriu doar la nivel de unitate, cel national nu a fost publicat in monitorul oficial deci nu se aplica.......trebuie vazut daca unitatea are sau nu obligatia sa aiba....are mai mult de 20 de angajati....
1. Obligatorie este numai negocierea CCM si asta numai la unitatile cu peste 20 de salariati.

2. Iata ce spune Legea dialogului social, nr. 62/2011:

Art. 129
(1) Negocierea colectiva este obligatorie numai la nivel de unitate, cu exceptia cazului in care unitatea are mai putin de 21 de angajati.
...

3. Legea 62/2011 nu mai prevede CCM unic la nivel national ci numai la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg niste lucruri. Incepand cu anul 2012 nu mai exista un CCMN, deoarece proiectul 2011-2014 nu a fost adoptat si cel ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare in 2012 anca.d anca.d Buna ziua! Spuneti-mi va rog, avand in vedere ca s-a modificat salariul minim brut pe tara garantat in plata, care sunt coeficientii de ierarhizare in ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel national 2011-2014 irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Contractul colectiv de munca la nivel national pe 2011 - 2014 s-a publicat in Monitorul Oficial? Multumesc! (vezi toată discuția)