avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj banci in divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj banci in divort

se poate face la inaintare dosar-divort ca partajul sa fie primordial ,apoi procesul de divort avand in vedere ca am facut de comun acord un partaj la bunuri trecute pe hartie cu semnatura noastra si un martor si prin faptul ca de cand ne-am despartit platesc singur datoriile facute impreuna la anumite banci si nu ma mai pot intretine .ma intretin parintii deoarece cu 80%din salariul meu platesc singur bancile si doresc dauna pentru neplata de cand ne-am despartit.pot cere in acelasi proces de partaj bancar si dauna pentru neplata catre banci sau va trebui deschis alt proces.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:11, 5 Septembrie 2012
Trebuie deschis un alt proces pentru partaj, separat de cel de divort si numai dupa ce acesta se finalizeaza.
Partajul il puteti face inainte de divort pt motive temeinice, partajul il puteti face odata cu divortul sau dupa divort.
In cadrul procesului de partaj, puteti cere o cota mai mare din bunuri, dovedind ca ati contribuit mai mult la plata ratelor.
mb_mihaela a scris
daca sotia nu recunoaste imprumuturile facute in timpul casatoriei si nu am toate dovezile ca a beneficiat de acele credite facute de catre mine in timpul casatorieiva trebui sa argumentez cu martori sau chitante ?este codebitor la unul din 4 credite pe care le platesc doar eu ,acestea insumand 80%din venitul net lunar al meu pur si simplu fiind la mana parintilor sa ma intretina.

Legally_aid a raspuns
Ar trebui să dovediţi cu contractul de credit, unde, din câte ştiu, soţul sau soţia semnează în calitate de coplătitor. Pe lângă aceasta, folosiţi orice alt mijloc de probă pe care îl deţineţi.

mb_mihaela a scris
platesc singur bancile 16 milioane din 18 venit net din salariu de un an de cand ne-am despartit .pot cere si despagubiri in partaj , dupa sau inainte de divort ? .

gerberga a raspuns

In cadrul procesului de partaj se impart atat bunurile cat si datoriile.

Daca creditele au fost facute in timpul casatoriei si folositi banii in comun, dvs achitand ratele singur, atunci puteti cere contravaloarea ratelor platite si pt celalalat debitor sau scaderea lor din bunurile/sulta ce ii vor reveni dupa partaj.

:surrender:
@mb- mihaela, am rugamintea sa continuati discutia aici, apasati butonul " raspunde", nu mai deschideti subiect nou pt fiecare intrebare legata de acest subiect, multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Soţii căsătoriţi respetand regimul de comunitate legală de bunuri pot lichida, oricând în timpul căsătoriei, comunitatea , prin partaj voluntar, chiar dacă ar epuiza bunurile comune (art. 357 NCC)

Efectele comunităţii legale de bunuri depind de voinţa soţilor de a lichida sau nu comunitatea de bunuri , prin intelegere , in fata notarului public.

Asadar, partajul in timpul casatoriei este facut prin buna invoiala , la notar , conform noilor reglementari, fara fi necesare anumite motive pentru a sista comunitatea legala.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ellaelly26 ellaelly26 Se poate face partaj si fara divort? Daca da ,care este procedura? Multumesc anticipat pt. raspuns. (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial rozaliaersek rozaliaersek Buna ziua.Vreau sa divortez prin instanta prin acordul partilor si as vrea sa stiu daca odata cu divortul se poate lichida si regimul matrimonial si daca da ... (vezi toată discuția)
Partajul fara divort insresuma insresuma Se poate face partajarea bunurilor mobile si imobile intre parteneri chiar daca nu sunt divortati? (vezi toată discuția)