avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deshumare dupa 7 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deshumare dupa 7 ani

Buna ziua,
Numele meu este Andra si am urmatoarea situatie: tatal meu este inmormantat intr-un loc din care are dreptul la 3/8 printr-un certificat de mostenitor(mostenire de la parinti). Mentionez ca cele 3/8 ale tatalui se impart intre sotie(mama mea), eu, fiica, si alti doi copii dintr-o casatorie anterioara. Restul cotelor din locul de veci vor reveni varului meu prin testament, si deci, el va deveni titularul actului de concesiune. As vrea sa ma sfatuiti cum pot proceda astfel incat sa il pot scoate de acolo dupa 7 ani, daca imi trebuie si acordul fratilor mei sau numai al varului? Este mai bine daca nu initiem masa succesorala acum si sa asteptam pana la 7 ani?
Cel mai recent răspuns: Dany111 , utilizator 23:09, 17 Iulie 2018
Va multumesc pentru raspunsuri, dar din pacate, aceasta lege pe care ati postat-o s-a tot modificat pana in prezent. Aproape ca o stiu pe dinafara, insa nu ma ajuta in problema mea. Repet, nu vorbim despre o proprietate, ci despre o mostenire.
Bună ziua , intrebare : după 7 ani deshumarea cine are dreptul sa o ceară, sotul defunctei sau mama defunctei ? Intrucat sotul defunctei nu dorește deshumarea iar mormântul se afla in localitatea lui ca mama a defunctei poate avea dreptul la deshumare? Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mormintele defunctilor - se trec la notariat, la mostenire ? cristiannegru cristiannegru Eu si tata am avut impreuna un Act de concesionare pe 2 locuri ( mormant tata + mormant mama), mama - concesionara, eu - co concesionar. Acum mama a ... (vezi toată discuția)
Act deconcesiune crystyna04 crystyna04 Pot vedea un act de concesiune care era la Arhiva Notarilor Publici si acum e la Camera notarilor publici si sa fac un xerox dupa el?Tata,in 1995 i a dat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concesiune asupra locului de veci vimari vimari Daca bunica care a decedat avea in concesiune un loc de veci, am inteles ca dreptul de concesiune asupra locului de veci poate fi preluat de catre mostenitor ... (vezi toată discuția)