am avut un proces cu ANRP pe Legea 290/2003,am castigat si din data de 28 iunie executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,intocmind ulterior toate diligentele pentru exexcutarea efectiva.In lunile iulie si august ANRP nu a facut plati,pentru ca a asteptat rectificarea bugetara,in urma careia a obtinut o anumita suma de bani.
Cand executorul m-a linistit ca in maxim o luna luam banii,primesc citatie de la Judecatoria sect.2 pentru contestatie la executarea silita prin care se solicita ,printre altele,si suspendarea executarii silite pana la solutionarea cauzei,anularea procesului verbal incheiat de bej,anularea executarii silite,motivele fiind absenta disponibilitatilor banesti.
Vreau sa va intreb ce presupune acest lucru?Faptul ca nu ne mai putem lua banii acum,ci doar dupa ce se pronunta instanta ?Termenul e in februarie 2013:(
multumesc mult si anticipat pentru raspuns...
Am citit recent pe internet urmatoarea stire:
"Președintele Traian Băsescu, într-o emisiune televizată la B1tv, în seara zilei de 27 noiembrie 2012, a confirmat faptul că din iunie 2013, despăgubirile ANRP, vor fi eșalonate pe o perioadă de 10 ani, și bugetul total alocat acestor despăgubiri, buget discutat cu Ministerul Finanțelor, ar fi de cca 17 miliarde de lei."
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca deja s-a pus poprire pe conturile ANRP si s-a inceput inceperea executarii silite, dar din motive obiective (numarul mare al celorlalte dosare care se afla inainte) nu s-a putut incasa despagubirea, chiar si cei care au poprit ANRP-ul intra sub incidenta acestei posibile legi, adica li se va esalona suma pe 10 ani??? Pana la urma, nu e vina lor ca Statul si Trezoreria se misca cu viteza melcului...
Exista vreo prevedere juridica sau vreo precizare din Codul Civil care mentioneaza cum se procedeaza in acest caz, adica daca cei care au actionat legal si la timp si au apelat la executor si avocat, au pus poprire si au inceput executarea, sa li se poata esalona de catre o Ordonanta suma de bani, sau se refera doar la situatiile care apar dupa intrarea in vigoare a Legii?
Stiu ca Guvernul Ungureanu vroia sa emita anul trecut o lege similara...
In acest caz, ce se poate face si ce solutii sunt sa beneficiezi de intreaga suma si nu esalonata pe o perioada atat de mare??
Trebuie sa fie emisa o ordonanta,sau un act legislativ,in care sa se precizeze foarte clar ce intra si ce nu intra sub incidenta unei asemenea prevederi.In proiectul actului normativ de anul trecut era precizat ca titlurile executorii nu intra la esalonare,deci nici sumele poprite,dar sa speram ca nu se va da o asemenea lege.Ce spune Basescu,nu intereseaza pe nimeni,el nu emite legi si nici in Parlament nu mai au majoritate oamenii lui,asa ca,sa mai stea potolit cu declaratiile,ca eu,una,m-am saturat sa-i tot ascult minciunile,dar este adevarat ca Romania primise o prelungire cu 9 luni pentru modificarea legilor proprietatii,lucru impus de CEDO.Deci,eu una ,nu cred ca executarile silite mai pot fi oprite de esalonari.
Mai are rost sa deschid acum o actiune in instanta impotriva ANRP pentru restituire sume din lege 290/2003 cata vreme s-a aprobat OG 10 din 27 februarie 2013 privind esalonare plata dosar aprobat pe un termen de 10 ani?
Nu pot sa cred !Nu am auzit nimic de aceasta ordonanta,dar e adevarat ca a aparut asa ceva in monitorul oficial.Cred ca in aceasta situatie nu mai puteti face nimic,doar sa asteptati trecerea lui 2014 si daca nu primiti rata anuala,direct la executor!Si cat i-am injurat pe cei de la pdl cand voiau anul trecut sa schimbe legislatia proprietatii.Inca ei voiau sa dea 15% din sumele datorate in 10 ani,astia macar vor da toti banii,chiar daca in n-spe ani.Cred ca trebuie sa apara si norme metodologice ,caci nu este clarificat in ordonanta ce se intampla cu titlurile executorii ...Oricum,nu este corect atata vreme cat s-au dat banii asa cum s-au dat si cine a avut de luat a luat,fata de cei ce au asteptat sa li se achite dreptul lor,castigat printr-o lege.
Legea 290/2003
aldo_nick
Buna seara! Vreau o lamurire va rog frumos,
In urma unei incuviintari la executare a unei hotarari emisa de perfectura la Legea 290/2003, ANRP a facut ... (vezi toată discuția)