avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita ANRP
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita ANRP

Buna seara,

am avut un proces cu ANRP pe Legea 290/2003,am castigat si din data de 28 iunie executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,intocmind ulterior toate diligentele pentru exexcutarea efectiva.In lunile iulie si august ANRP nu a facut plati,pentru ca a asteptat rectificarea bugetara,in urma careia a obtinut o anumita suma de bani.
Cand executorul m-a linistit ca in maxim o luna luam banii,primesc citatie de la Judecatoria sect.2 pentru contestatie la executarea silita prin care se solicita ,printre altele,si suspendarea executarii silite pana la solutionarea cauzei,anularea procesului verbal incheiat de bej,anularea executarii silite,motivele fiind absenta disponibilitatilor banesti.
Vreau sa va intreb ce presupune acest lucru?Faptul ca nu ne mai putem lua banii acum,ci doar dupa ce se pronunta instanta ?Termenul e in februarie 2013:(
multumesc mult si anticipat pentru raspuns...
Buna seara!

Va rog ajutati-ma cu un sfat! Am executat silit ANRPul, banii au intrat in cont insa ANRP a depus contestatie care spre stupoarea mea, a fost admisa iar executarea silita, anulata.
Banii au intrat in cont la sfarsitul lui 2012 iar contestatia la executare, s-a judecat in Febr. Contestatia are termen de recurs 15 zile de la comunicare.
Am ramas perplex cand am aflat sentinta insa in Romania se pare ca totul este posibil.
Imi poate spune si mie cineva, care ar fi urmatorii pasi?
1. Pt recursul ce se va judeca la Tribunal, av. imputernicit trebuie sa trimita o alta intampinare sau se judeca pe baza intampinarii trimisa la Jud. Sect 2?
2. Daca ANRP castiga si recursul voi fi eu executat silit pt inapoierea sumelor? Ce se intampla daca deja am cheltuit din bani?
3. Dupa Tribunal, daca ANRPul castiga si aici, mai exista o alta cale de apel?
4. Sunt sanse ca hotararea Judecatoriei sa fie intoarsa la Tribunal, sau meciul este deja jucat?
Mentionez ca am si o decizie favorabila a unui Tribunal teritorial prin care Tribunalul obliga ANRPul la plata sumelor, actualizate cu indicele de inflatie.
Dl. TUMY : multumesc pentru sfaturi. au fost foarte utile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
cretzustancu, utilizator
@ andrei012
Daca executarea este anulata, in functie de motivele anularii, exista posiblitatea ca executorul, respectând decizia pronuntata in recurs cu privire la eventualele neregularitati ale procedurii (deocamdata nu este sigur ca au existat) sa fac o noua executare, direct asupra sumei aflate la dispozitia sa, situatie in care nu pierdeti decat timp. De fapt, ar putea sa demareze acesta noua executare chiar in acest moment, cu respectarea hotararii pronuntate pe fondul contetastiei (in masura in care anularea nu s-a datorat desfiintarii titlului executoriu) sens in care va sfatuiesc sa solicictati acest lucru executorului. Daca insa banii au fost deja incasati de dvs, in cazul anularii executarii si in recurs, va trebui sa depuneti suma incasata la executorul care a efectuat executarea si sa procedati cum v-am sfatuit mai sus, solicitand executorului sa faca o noua executare.
Este prima data cand aud ca s-a anulat executarea ,dupa ce suma afost incasata.Ati trimis ,odata cu Intampinarea pentru termenul contestatiei,copie dupa extrasul de la banca,din care sa rezulte incasarea sumei?
Deci,ori procedura nu a fost respectata de catre executor(cu toate ca ma gandesc ca dvs. ati primit incuviintare pentru executare,la aceeasi judecatorie??!!),dar eu nu cred ca dvs.trebuie sa depuneti banii executorului.Trebuie sa faceti o noua intampinare la recurs,sa ajunga la ei,cu 5 zile inainte,foarte bine motivata(daca doriti va pot trimite un model pe care l-am trimis eu cu ocazia contestatiei,si in urma caruia am castigat aceasta runda).Curios,ANRP-ul a depus cautiune de 10% din suma datorata,pentru suspendarea executarii?Eu,personal,nu le-as vira nici un ban inapoi,as astepta finalul,si nici atunci,nu as da banii ce mi se cuvin inapoi.Adica,poate sa-i dea judecatorul care a incuviintat executarea,ce el nu a vazut ce documente vor sta la baza executarii?
In fine,nu stiu ce s-a intamplat efectiv in cazul dvs,dar daca totul a fost ok,m-as lupta in continuare...
Multumesc pentru sfaturi!

Astazi am reanalizat documentele si am observat ca banii au intrat in contul executorului cam cu o saptamana inaintea incuviintarii executarii silite de catre Tribunalul Teritorial.
Daca judecatorul care a judecat contestatia se numara printre cei care nu recunosc Legea 290 ca fiind o Lege cu titlu executoriu, atunci ma gandesc ca acest aspect ar putea sta la baza deciziei de anularea a executarii.
In acest caz, la recurs se mai poate face ceva avand in vedere ca datele problemei raman practic aceleasi?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contestatie anrp - viciu executor ? gigelas gigelas Buna ziua, ANRP a introdus contestatie la executare,impotriva creditorului X,solicitand: 1-anularea executarii silite disusa prin dosarul de executare ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva impotriva anrp Kolea41 Kolea41 Buna ziua, rog precizare ,Am Hotarare data de Tribunalul Bucuresti in apel in contradictoriu cu ANRP .... unde se zice : Autorizeaza creditorii sa treaca la ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 aldo_nick aldo_nick Buna seara! Vreau o lamurire va rog frumos, In urma unei incuviintari la executare a unei hotarari emisa de perfectura la Legea 290/2003, ANRP a facut ... (vezi toată discuția)