avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal pentru platile prin banca?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal pentru platile prin banca?

Am un PFA pe care il folosesc pentru a emite facturi pentru un magazin online. Majoritatea facturilor sunt catre persoane fizice. Nu am casa de marcat, astfel incat nu emit bon fiscal si nici nu fac vanzari la sediu (codul CAEN e "comert prin corespondenta si prin intermediul caselor de comenzi"). Majoritatea comenzilor le expediez cu posta/curier, avand ca dovada a achitarii facturii de catre client mandatul de la posta sau viramentul curierului in banca.

Exista insa cazul in care clientul (persoana fizica) alege sa plateasca prin banca. In acest caz, am obligatia sa emit bon fiscal?
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 11:19, 3 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu ati inteles intrebarea mea. E vorba de plati prin banca pe care le fac clientii CATRE PFA, ca urmare a emiterii unei facturi proforme. Eu am inregistrata dovada incasarii pe extrasul de cont, dar e necesar sa emit bon fiscal impreuna cu factura? Daca acel client ar veni si ar cumpara de la sediu, ar trebui sa-i dau bon fiscal. Daca plateste prin banca, mai e necesar?
Nu emiteti bon fiscal:D.Aceasta operatiune, implica o vanzare cu amanuntul, in structuri de vanzare "fata in fata".Dvs. va incadrati in structura de vanzare la distanta.
Multumesc pentru raspuns!

Ma puteti ajuta cu un raspuns si la intrebarea aceasta?
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa adda1592 adda1592 Buna ziua, am un PFA cod caen 4791. Am urmatoarele intrebari : 1 - e necesara emiterea facturi pentru orice comanda? ce documente inregistrez in ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)