buna ziua,
am o problema care suna cam asa :
lucrez la o firma de transporturi foarte mare(ce mai mare din tara) acum 2 ani am nascut , urmand sa ma intorc la serviciu pe data de 03.09.2012 .
vineri 31.08 am fost instiintata printr.un sms ca sa decis desfiintarea postului pe motive financiare si voi primi 6 salarii compensatorii (lucram ca si casiera),in conditiile in care pe acest post mai figurreaza inca 2persoane .
Pe legea veche in care ma incadrea (fiind data inainte de 2011) scrie ca angajatorul este obligat sa ma reangajeze timp de 6 luni , insa daca se desfiinteaza postul am dreptul la somaj ?
este legal ce fac acesti oameni?
ce ar trebui sa stiu sa merg pregatita in momentul in care merg sa inchei aceasta colaborare ?
va multumesc anticipat.
Va solicit sa recititi litera d) a articolului 21 din OUG 96 unde scrie foarte clar ca este vorba si despre CCC, respectiv interdictia angajatorului de a face concedieri se aplica si cazurilor in care salariata se intoarce din CCC. Multumesc
Da, aveti dreptate, eu am citit varianta veche a OUG 96, inainte de a fi modificata prin Legea 25/2004, si acolo chiar era prevazuta interdictia angajatorului de a dispune concedierea salariatei care revine din CCC pe o perioada de 6 luni, de aceea am insistat. Mea culpa.
Nu este nicio problema .. si mie mi se mai intampla sa nu fiu atent la modificarile legislative ... importanta este ca pana la urma gasim un ajutor in acest Forum ..