avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si partaj

Buna ziua,

In urma cu o luna tatal meu a decedat ,mama mea decedand in 2009.In urma mamei mele am facut succesiunea mostenitori fiind,tatal meu,eu si sora mea.Acum dupa decesul tatalui meu soara mea se opune cu vehementa succesiunii si partajului ea locuind in apartamentul parintilor nostri impreuna cu fica sa.Care sunt caile legale pentru a putea sa o oblig sa facem succesiunea si partajul?Ce pot sa fac si ce sanse reale am?Mentionez faptul ca ea a furat toate actele casei si a tuturor bunurilor nedorind sa mi le puna la dispozitie.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Florin36, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin36 , utilizator 17:26, 2 Septembrie 2012
1.mergeti la un notariat, pentru declansarea procedurii succesorale. Daca sora refuza sa se prezinte ori se prezinta si nu ajungeti la nici un rezultat pozitiv, cu procesul verbal intocmit de notar, mergeti la pasul
2.actiune in instanta pentru a se dezbate succesiunea.
De unele acte puteti face si dvs rost, in calitate de fiica, de la emitent.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Cezar augustin Dinu, Avocat
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Din cate stiu pot sa scot actele casei de la Arhivele Statului,asta pentru a putea sa merg la un notar.
depinde de vechimea documentelor -Arhivele Statului, Arhivele Biroului Notarului public, etc.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta? Gabrjel Gabrjel Buna ziua. Putin context: Tatal meu, decedat in urma cu 17 ani, a avut o fica din prima sa casnicie, iar eu si inca o fica \"rezultand\" din cea de-a doua. ... (vezi toată discuția)