avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator SRL renuntare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator SRL renuntare

Buna seara,

Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspuns aici, ca de fiecare data.
Care este procedura in cazul in care un administrator neasociat al unui SRL, numit prin actul constitutiv si fara contract de munca, sa renunte la calitatea sa de administrator?
Am inteles ca poate convoca AGA, dar daca asociatii nu se prezinta, ce se intampla?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:31, 4 Septembrie 2012
Faceti convocarea conform actului constitutiv sau dupa caz a art. 195 alin. 3 al Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, avand pe ordinea de zi demisia administratorului. Daca asociatii nu se prezinta la AGA faceti un proces verbal la care va atasati demisia si le depuneti la registrul comertului pe o cerere de depunere mentionare acte. Ulterior in baza art. 25 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului initiati o actiune la tribunalul in raza caruia este inregistrata societatea prin care solicitati radierea mentiunii din registrul comertului care odata cu depunerea demisiei va prejudiciaza. La actiune veti anexa dovada inregistrarii in registrul comertului a procesului verbal si al demisiei.
Va multumesc pentru raspuns, dar imi este un pic neclar, daca nu exista contract de munca, se poate formula demisia? Registrul comertului va inregistra aceasta demisie?
Nu imi este clar aspectul legat de actiunea pe rolul Tribunalului, imi puteti explica?

Va multumesc,
Administratorul unei societati se numeste prin actul constitutiv semnat de catre asociatii acestei entitati. Ulterior infiintarii societatii asociatii sunt cei care desemneaza sau revoca administratorii printr-o hotarare care se inregistreaza in registrul comertului, pe cale necontencioasa. Daca asociatii nu se intrunesc in AGA convocata de catre administratorul statutar, acesta isi poate da demisia, iar pentru ca mentiunea din registrul comertului prin care a fost desemnat sa fie radiata, se urmeaza calea contencioasa, respectiv numele administratorului va ,,disparea" din registrul comertului in baza unei sentinte judecatoresti irevocabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl Gigel Faurescu Gigel Faurescu Din 14 aprilie mi s-a comunicat de catre asociatul unic ca nu mai sunt administratorul lor de SRL. Mi-au dat decizia pe email. De atunci si pana in ziua de azi ... (vezi toată discuția)