avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca - incadrare gresita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca - incadrare gresita

Sunt angajat al unei societati din 09.02.2011. Pana acum 2 luni luam salariul "in plic" dar acum ne-au facut carduri. Am observat ca este ceva gresit cu salariul meu deoarece pe card in loc de salariul minim pe economie mi-au intrat doar 354 ron. Am aflat ca mi-au gresit incadrarea si m-au bagat cu norma redusa, desi lucrez 11 ore pe zi. Ce pot face in situatia asta ? Se poate schimba incadrarea de cand m-am angajat ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:37, 3 Septembrie 2012
Cam greu, dar se poate face asa ceva ...
Incercati o discutie cu angajatorul, pentru a stii exact ce timp de norma de munca aveti de fapt in contractul individual de munca si corectarea situatiei atat in contractul de munca cat si in ceea ce priveste drepturile salariale aferente.
Incercati recuperarea diferentelor salariale, conform art. 171(1) din Codul muncii, republicat, dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale se prescrie in termen de 3 ani.
Un contract cu o norma de munca mai mica de 8 ore/zi va afecteaza doar in caz de somaj, unde aceste fractiuni de norma conduc prin raportarea la norma intreaga de 8 ore/zi la un timp stagiu de cotizare mai mic, insa din punct de vedere al sistemului de asigurari (pentru pensie) nu va creeaza probleme de stagiu de cotizare.
Se poate, dar necesita intocmirea unor acte rectificative, inregistrari tardive, care se pot lasa cu amenzi la un eventual control.
De asemenea puteti face o sesizare la ITM, daca nu ajungeti la un acord.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cu fractiune de norma marimalutan marimalutan Buna! As dori sa stiu care ar fi dezavantajele pentru mine daca m-as angaja cu fractiune de norma de 2 ore pe zi cu un salariu de 1000 pe luna? Ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare adrian577 adrian577 Buna ziua,lucrez la o firma de constructii mi-sa incheiat contract de munca individual cu fractiune de norma 4 ore/zi 20 ore /sap. La semnarea contractului ... (vezi toată discuția)
Timp partial de lucru danabode danabode Buna, Daca in acest moment am doua joburi cu timp partial de lucru, unul cu 4/zi, respectiv 2/zi, cum se calculeaza vechimea in munca. Daca mai puteti ... (vezi toată discuția)