avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp partial de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp partial de lucru

Buna,
Daca in acest moment am doua joburi cu timp partial de lucru, unul cu 4/zi, respectiv 2/zi, cum se calculeaza vechimea in munca.
Daca mai puteti sa-mi spuneti, in afara de remuneratia mai mica, ce dezavantaje mai are acest timp partial de munca?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danabode , utilizator 16:20, 6 Mai 2014
1 an lucrat cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
Daca aveti doua c.i.m. in aceleasi timp, vechimea in munca nu se cumuleaza.

Timpul partial de munca afecteaza stagiu de cotizare la somaj. De exemplu, 12 luni stagiu de cotizare pentru un c.i.m. cu 8 ore/zi = 24 de luni stagiu de cotizare pentru un c.i.m. cu 4 ore/zi

Art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

multumesc frumos, o zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca V.Stroescu V.Stroescu In prezent am doua contracte de munca unul de 8 ore si unul de 2 ore. Recent am aflat ca cel de 2 ore este contractul de baza, iar cel de 8 ore este cumul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti cum sa calculez vechimea unui salariat care a lucrat, timp de 3 ani 7 luni 20 zile , 2 ore/zi. (vezi toată discuția)
Stabilirea vechimii in munca pentru angajare brandusa2015 brandusa2015 buna ziua, as dori sa stiu cum se stabileste numarul anilor privind vechimea in munca, astfel: 1. in cazul contractelor cu timp de lucru de 6 ore, ... (vezi toată discuția)