avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Comercializare produse home-made
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Comercializare produse home-made

Buna ziua,
As dori sa stiu urmatoarele lucruri:
1) ce conditii trebuie sa indeplineasca un comerciant anume ce doreste sa comercializeze produse naturale home-made ( ex: tinturi naturale, uleiuri naturale, etc ), intrebarea se refera la ce autorizatii sunt nevoie si de unde trebuiesc cerute, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru obtinerea acelei autorizatii,etc?
2) Daca ne referim la o singura persoana ce fabrica aceste produse acasa intr-o cantitate nu foarte mare, ce ar fi mai indicat sa opteze pentru un PFA sau pentru o Asociatie Familiala?
Sper ca am fost destul de clar in explicatii si va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:39, 5 Septembrie 2012
2.Autorizarea se face la Oficiul registrului comertului prin depunerea unei documentatii.
Infiintarea PFA se face prin depunerea la Oficiul Registrului Comertului a unei documentatii prevazuta de OUG nr. 44/2008.
Documentaţia de susţinere a cererii de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării PFA este urmatoarea :
1. Carte de identitate sau paşaport - fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul
2. Document care să ateste drepturile de folosinţă asupra sediului profesional, precum contract de închiriere, comodat, certificat de moştenitor, contract de vânzare-cumpărare, declaraţie de luare în spaţiu sau orice alt act juridic care conferă dreptul de folosinţă etc. - copie legalizată
3. Declaraţie pe propria răspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii
4. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă pregătirea profesională, dacă aceasta este cerută, potrivit unor prevederi legale speciale
5. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă experienţa profesională, dacă este cazul
Documente care atestă pregătirea sau experienţa profesională :
Pregătirea sau experienţa profesională se atestă, după caz, cu documente cum sunt: diploma, certificatul sau adeverinţa, prin care se dovedeşte absolvirea unei instituţii de învăţământ, certificatul de calificare profesională sau de absolvire a unei forme de pregătire profesională, organizată în condiţiile legii, în vigoare la data eliberării acestuia, certificatul de competenţă profesională, cartea de meşteşugar, carnetul de muncă al solicitantului, declaraţie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfăşura activitatea pentru care se solicită autorizarea, eliberată de primarul localităţii respective în mod gratuit în cazul meseriilor tradiţionale artizanale, atestatul de recunoaştere şi/sau de echivalare pentru persoanele fizice care au dobândit calificarea în străinătate, atestatul de recunoaştere a calificării dobândite în străinătate, în afara sistemului de învăţământ, orice alte dovezi care să ateste experienţa profesională.
2. Se poate infiinta PFA, Intreprindere Individuala, Intreprindere Familiala (daca sunt mai multi membrii de familie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ma adresez pentru infiintare pfa sau af? OleseaT OleseaT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati: unde trebuie sa ma adresez pentru a-mi infiinta un PFA sau Asociatie familiala? (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pentru service calculatoare AdrianM7 AdrianM7 Buna ziua, am 21 de ani, sunt student la zi si sunt angajat la norma de 6 ore/zi ca lucrator comercial intrun magazin de haine. As dori sa infiintez un PFA ce ... (vezi toată discuția)
Infiintare i.i total3r total3r am incercat sa infiintez o intreprindere individualacu domeniul principal comert si secundar fabricarea produselor de morarit [moara pt hrana animalelor moara ... (vezi toată discuția)