avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pentru recuperare chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pentru recuperare chirie

Am inchiriat un imobil unei societati si de cand am inchiriat din data de 11.01.2011 acestia imi dau chiria fara a le semna ceva sau sa facem vreo chitanta de mana in prezenta vreunui martor care sa faca dovada de predare a chiriei catre proprietar (mentionez ca nu am cont bancar mi da personal in mana ) de vreo 5 luni nu mai mi-a dat chiria si as vrea sa ii citez in instanta , imi cauzeaza cu ceva mie acest aspect, sau ar trebui ca ei sa faca dovada cu acte ca mi-a dat chiria ?
va multumesc

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:43, 4 Septembrie 2012
mă bucur de amploarea discuției luată pe speța de față.
Acum, pt. distinsul meu coleg (dacă-mi permite să-l numesc așa, în caz contrar voi retracta/revoca expresia) de forum ”anona1963” : Eu, am răspuns strict și potrivit cerințelor postării utilizatorului ”dragomirange . . . ” din ziua de Luni, 3 Septembrie 2012, 14:40.Orice om de bună-credință care citește postarea, consideră că respectiva ”închiriere” cu acea societate (și nu cu dl.n53, adică cu o simplă persoană fizică și ca să mă exemplific pe mine personal din dorința de a nu fi interpretat altfel, cum observ că se întâmplă) s-a făcut pe bază legală potrivit Legii civile : Contract de închiriere.Greutatea juridică a unui contract încheiat cu o societate : e una, pe când, cu o simplă persoană fizică : e cu totul alta.Eu, NU mi-am permis obrăznicia de a-l interoga pe ”dragomirange . . . ” : a întocmit sau nu un contract de închiriere ? l-a înregistrat cumva în termen legal și la ANAF ? Faptul că societatea respectivă-i achita lunar chiria fără vreun document/înscris, duce la semnul întrebării : oare de ce? Din considerente respectabile pt. ”dragomirange . . . ”, am folosit o strategie politicoasă și am postat primul rând cu textul ”nu cunosc felul relațiilor dintre dvs. și acea societate, însă : ”.Fiecare e liber să înțeleagă ce dorește! În opinia mea, consider că e liber și e dreptul său să acționeze așa cum dorește ”dragomirange . . . ”.
Este si placerea mea sa fim colegi :)
...doar ca eu nu am presupus incheierea unui contract in forma ad probationem...sunt de buna credinta, dar prefer sa nu presupun. Stiu ca o societate comerciala necesita documente pentru registru contabil...dar la cata economie subterana exista in Romania preferam sa am toate indiciile. In mod normal, societatea comerciala trebuia sa perceapa un document justificativ care sa ateste efectuarea platii (de exemplu, chitanta de mana, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.850/2004 privind registrele si formularele financiar-contabile) - asta in cazul unui contract de inchiriere intre o persoana fizica si una juridica; atunci persoana fizica nu are posibilitatea de a emite factura de chirie.
In rest aveti dreptate in ambele mesaje postate pe forum.
Cu stima!

sper că ”dragomirange . . . ” a reținut ceea ce l-a interesat din discuțiile noastre: iată, chiar idei supuse dezbaterii și informații noi rezultate în expunerea de mai sus de către distinsul meu coleg pe acest forum ”anona1963”.Mulțumesc domnule coleg ! Să aveți o zi senină !
Imi cer scuze ca nu am mentionat ca exista un contract de inchiriere care a fost inregistrat in termen legal la administratia financiara si tot odata platesca darile catre stat
va multumesc pentru raspuns
Daca aveti contract nu exista probele sa il dati in judecata.
Ii puteti lua banii si sa il si evacuati pentru neplata chiriei.
Aveti aceste drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract primarie, sume stabilite unilateral cris_chereji cris_chereji buna ziua!am o problema si as dori sa ma ajutati cu un sfat.in urma cu un an de zile am incheiat un contract de inchiriere cu o firma de constructii , privind ... (vezi toată discuția)
Probleme cu proprietarul Deve Deve Buna seara. Am o problema daca se poate zice asa si chiar am nevoie de o parere. Situatia sta in felul urmator, sunt studenta si acum 2 luni am inchiriat un ... (vezi toată discuția)
Sechestrare de bunuri AlexandruPetre AlexandruPetre Buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o chestiune pentru a dobandii un bagaj de cunostinte inainte de a ma duce la politie pentru a depune o plangere. Tin ... (vezi toată discuția)