avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fise pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fise pontaj

Buna ziua,

Fisele de pontaj ale unui angajat, trebuie sau nu trebuie sa fie semnate si de catre angajat, sau este suficient sa fie semnate de catre angajator?

Este vre-o lege care spune cum se fac fisele de pontaj?

Nu cred ca este corect ca fisele de pontaj sa necesite doar semnatura angajatorului!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:34, 3 Septembrie 2012
Confirmarea prezentei la lucru a salariatilor se face de seful ierarhic superior. Nu trebuiesc semnate de salariat. Salariatul semneaza statul de plata.
Fisele de pontaj se intocmesc de catre angajator .. in cazul in care constatati ca acestea nu prezinta realitatea, atunci aveti la indemana sesizarea ITM-ului ...
Pontajul se semneaza de persoana care le intocmeste, careia i s-a trasat aceasta sarcina de administrator. Salariatul nu semneaza pontajul, ci doar condica de prezenta, in cazul care aceasta exista (nu e obligatorie, dar e utila).
Nu exista nici o lege in care sa se prevada modul de intocmire a pontajului, insa se poate prevede acest lucru in RI sau intr-o Procedura interna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa taie orele lipsa de la program? monicalirca monicalirca Prin fisa mea de post imi revine sarcina de a opera,tine la zi si verifica condica de prezenta. As vrea sa stiu, ce se intampla in urma constatarii lipsei de ... (vezi toată discuția)
Foi colective de prezenta CRISTINANEGURA CRISTINANEGURA trebuie sa stea foile colective de prezenta la punctul de lucru? (vezi toată discuția)