avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Decodare gratuita telefon mobil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Decodare gratuita telefon mobil

Buna seara.De-a lungul timpului am adunat multe telefoane mobile luate pe puncte.Recent am vrut sa folosesc unul din acestea cu o cartele din alta retea si operatorul meu mi-a cerut 50 Euro pt decodare !Desi este un aparat de 7-8 ani pe care nu l-am mai folosit.Stiam ca s-a votat o lege care obliga operatorii sa le decodeze gratuit.Care este realitatea ?Cu stima,
Cel mai recent răspuns: NeluBalas , utilizator 20:01, 4 Septembrie 2012

Exista intr-adevar un Cod de conduita impus de ANCOM si semnat de operatorii de telefonie mobila dar prevede deblocarea gratuita a telefoanelor doar au fost achizitionate inainte de a deveni client al retelei:

Condiţii de deblocare
(1) În cazul în care clientul solicită deblocarea unui terminal achiziţionat în mod independent de
serviciu/servicii de comunicaţii electronice, tariful de deblocare va fi suportat de către operatorul de la care a achiziţionat terminalul. Deblocarea terminalului nu va fi condiţionată de achiziţionarea altor servicii sau de plata altor tarife.

Dumneavoastra l-ati luat pe puncte, chiar daca v-a expirat contractul va regasiti in situatia prevazuta la pct. 2 (b) din Conditii de deblocare:
(2) Tariful pentru deblocarea terminalului blocat într-o reţea publică de comunicaţii electronice mobilă aparţinând operatorilor mobili semnatari şi care este achiziţionat împreună cu un serviciu de comunicaţii electronice se stabileşte în funcţie de următoarele situaţii:
[…]
b) deblocarea terminalului se solicită ulterior perioadei minime prevăzute în contractul de servicii
de comunicaţii încheiat între operator şi client;
[...]
(4) În situaţia prevăzută la alin.(2) lit.b) şi c), tariful pentru deblocarea terminalului va cuprinde
contravaloarea costului de deblocare.

Puteti citi Codul aici:
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.Am sa deschid un muzeu al telefoanelor codate pentru totdeauna.!Apropos,stie cineva vreo metoda de deblocare fara a ajunge pe mana
operatorilor?Cu stima,:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decodare telefon duduian duduian Tatal meu a decedat si a avut un telefon care acum are vreo 7 ani dar care este codat intr-o anumita retea.Pot solicita reprezentantei firmei respective din ... (vezi toată discuția)
Portare nr.telefon . MioaraOlteanu MioaraOlteanu Buna ziua ! Am solicitat la o firma de telefonie (X) portarea unui nr. de telefon de la firma Y . Portarea a fost acceptata de ambele , in conditiile impuse de ... (vezi toată discuția)
Orange mobil MioaraOlteanu MioaraOlteanu Buna ziua ! Am solicitat la firma Digi portarea unui nr. de telefon de la Orange . Portarea a fost acceptata de ambele companii de telefonie , in conditiile ... (vezi toată discuția)