avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Decodare telefon
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Decodare telefon

Tatal meu a decedat si a avut un telefon care acum are vreo 7 ani dar care este codat intr-o anumita retea.Pot solicita reprezentantei firmei respective din judet sa-mi decodeze gratuit telefonul si daca da pe baza carui act sau lege?Mentionez ca nu era la abonament,nu avea datorii fata de firma!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:37, 30 Ianuarie 2013
Daca a fost achizitionat la pret standard, deci nu a avut abonament sau contract de fidelizare si nu i-a fost oferita nicio reducere a pretului telefonului, deblocarea ar trebui sa se faca gratuit.
Altfel, fiecare operator poate percepe un tarif de deblocare.

Nu exista lege care sa prevada acest lucru, ci un Cod de conduita adoptat la initiativa ANCOM de operatorii de telefonie mobila in care sunt trecute condiţiile standard minime de deblocare. Mai multe puteti citi aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decodare gratuita telefon mobil NeluBalas NeluBalas Buna seara.De-a lungul timpului am adunat multe telefoane mobile luate pe puncte.Recent am vrut sa folosesc unul din acestea cu o cartele din alta retea si ... (vezi toată discuția)
Portare nr.telefon . MioaraOlteanu MioaraOlteanu Buna ziua ! Am solicitat la o firma de telefonie (X) portarea unui nr. de telefon de la firma Y . Portarea a fost acceptata de ambele , in conditiile impuse de ... (vezi toată discuția)
Orange mobil MioaraOlteanu MioaraOlteanu Buna ziua ! Am solicitat la firma Digi portarea unui nr. de telefon de la Orange . Portarea a fost acceptata de ambele companii de telefonie , in conditiile ... (vezi toată discuția)