avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autorizatie sau certificat de producator
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autorizatie sau certificat de producator

Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva de ce acte am nevoie ca sa pot obtine o autorizatie sau un certificat de producator pentru a putea sa pot comercializa in targuri si piete produse alimentare fabricate in casa?de exemplu...gem,dulceata,prajituri de casa,limonada....am intrebat la D.S.V....si mi-au spus ca nu pot sa vand produse facute in casa si ca trebuie,indiferent de cantitatea care o produci(chiar daca e vorba de 10 litri de limonada,3 kg. de prajituri/zi)sa am laborator autorizat si ca legea nu permite comercializarea dulciurilor facute acasa....
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:17, 24 Noiembrie 2013
E corect ce v-au spus cei de la DSV. Trebuie sa va amenajati un spatiu distinct. Daca stati la curte, sa va amenajati doua camere separate de zona de locuit in care sa aveti depozitele si zona cu utilajele specifice.
Buna ziua,
Ma intereseaza daca spatiul poate fi inchiriat. Sau e obligatoriu sa fie proprietate. Asadar, inchiriez un spatiu (apartament), il dotez, pregatesc pentru activitate. In conditiile astea pot obtine autorizare de la DSV?
Puteti sa folositi si un spatiu inchiriat cu contract de inchiriere sau cu contract de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize / procedura vanzare in stand in centru comercial kyotox kyotox Buna ziua, Imi poate spune cineva ce documente sunt necesare pentru a vinde (temporar) produse alimentare (dulciuri, ambalate) intr-un stand dintr-un centru ... (vezi toată discuția)
Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare? saadeddine saadeddine ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!! mai exact va ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi producator de dulciuri de casa? mparnescu mparnescu doresc sa infiintez un pfa si sa produc dulciuri de casa in gospodarie. dupa infiintarea pfa-ului, care sunt pasii care trebuie urmati? cine si cum ma ... (vezi toată discuția)