avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... deschiderea falimentului?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

deschiderea falimentului?

Buna ziua
Sunt inscris la masa credala a unei societati cu care am avut un contract de inchiriere.
Dupa expirarea contractului, aceasta debitoare a continuat sa ocupe imobilul al carei proprietar sunt. Mi s-a admis actiunea in evacuare, insa timp de 2 ani a ocupat abuziv imobilul (fara un contract valabil incheiat si fara tacita relocatiune, notificand-o de nenumarate ori sa elibereze spatiul). In acest timp am continuat sa-i facturez chiria si utilitatile de la data expirarii vechiului contract si pana in prezent , intrucat eu ca si proprietar am fost lipsit de posesia bunului meu.
Avand in vedere ca s-a profitat atata timp de un bun ce nu-i apartine si nici macar utilitatile nu si le-a achitat timp de 2 ani, vreau sa cer judecatorului sindic deschiderea falimentului. Tinand cont ca la data depunerii si confirmarii planului de reorganizare nu aveam contract cu debitoarea, pot introduce cererea in baza art. 105 alin 1 si art. 107 alin 1, pct C din legea 85?
Sper sa-mi raspunda si mie cineva chiar daca sunt creditor:sorry:
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:06, 11 Septembrie 2012
Afirmati faptul ca sunteti inscris la masa credala a unei societati aflate deja in insolventa si care are deja un plan de reorganizare depus. Acest plan de reorganizare ar trebui sa va asigure recuperarea creantei intr-un anumit termen.
Ar trebui sa aveti certitudinea faptului ca debitoarea nu a respectat planul de reorganizare pentru a introduce o astfel de cerere.
Imi asigura recuperarea creantei cu care m-am inscris la masa cedala, respectiv datoriile anterioare deschiderii procedurii de reorganizare. Insa, dupa deschiderea procedurii, debitoarea a continuat sa-mi ocupe spatiile fara a exista un contract de inchiriere incheiat si fara sa-mi plateasca macar utilitatile. Eu am continuat sa-i facturez, facturile sunt primite cu confirmare de primire si doresc sa cer deschiderea falimentului si inscrierea cu o creanta suplimentara avand in vedere debitul curent cu care figureaza in prezent debitoarea.
Art. 64 alin 6 din legea 85 spune "creantele nascute dupa data deschiderii procedurii in perioada de observatie sau in procedura reorganizarii judiciare, vor fi platite conform documentatiei din care rezulta, nefiind necesara inscriere la masa credala".
Intrebarea mea este : pot cere eu deschiderea falimentului si inscrierea acestei creante suplimentare in tabel in baza acestui articol, ambele capete in aceeasi cerere? Are aplicare si art. 107 alin lit C?
Apoi, e in regula daca platesc o singura taxa judiciara de 120 lei chiar daca sunt doua capete de cerere? Consider ca nu trebuie sa platesc dublu (ma refer la taxa) fata de ceilalti creditori, daca am fost eu cel care a cerut falimentul.
Multumesc pt raspunsuri si pt timpul acordat:vishenka:
Procedura insolventei este deja deschisa. Asa cum ati citat din lege facturile emise in perioada in acre se deruleaza planul se platesc fara a se inscrie in tabelul creantelor. Discutati cu administratorul judiciar cu privire la plata acestor facturi avand in vedere faptul ca societatea functioneaza in sediu fara contract.
Un lucru insa nu inteleg , daca vi a admis actiunea in evacuare de ce nu o puneti in aplicare? Emiterea de facturi reprezinta pana in final recunoastere dreptului societatii de a ocupa spatiul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)