avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare student
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare student

ce avantaje sunt in cazul angajarii unui student?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 20:56, 4 Septembrie 2012
Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază de un stimulent financiar egal cu 50% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru fiecare elev şi student încadrat.
Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului şi e suportat din bugetul asigurărilor pentru şomaj însă numai pe baza unei cereri exprese a angajatorului, depusă la Agenţiile de Ocupare şi Formare Profesională din ţară. . Diferenţa dintre stimulentul acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi salariul realizat va fi suportată de către angajator din fonduri proprii.
Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de maxim 60 zile lucrătoare într-un an calendaristic, prevederea legală fiind valabilă doar pe perioada vacanţelor.
Aceste prevederi fac obiectul Legii 72/2007 publicată în MO nr. 217 din 30 martie 2007.
Scopul legii este susţinerea tinerilor elevi şi studenţi care doresc sa aibă o sursă de venit legală pe perioada vacanţelor, surse obţinute în baza unui contract de muncă. Pentru tineri este o măsură foarte importantă, deoarece ei devin persoane active, capătă experienţă în muncă, îşi formează abilităţi specifice şi, foarte important, vor putea beneficia de referinţe la terminarea studiilor, când vor vrea să se angajeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare student rekacsibe rekacsibe Se poate angaja un student cu 8 ore? (vezi toată discuția)
Codul muncii claraalex claraalex ce facilitati are un angajaror care angajaza studenti sau elevi in practica.Cu cate ore poate fi angajati. Multumesc (vezi toată discuția)
Subventie somaj NNorbert NNorbert Buna ziua, Firma noastra angajeaza pe baza unui contract de munca, pe perioada determinata un student pe perioada vacantei. Care sunt facilitatile ... (vezi toată discuția)