avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Subventie somaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Subventie somaj

Buna ziua,

Firma noastra angajeaza pe baza unui contract de munca, pe perioada determinata un student pe perioada vacantei. Care sunt facilitatile de care beneficiaza firma din punctul de vedere al contributiilor la asigurarile sociale si care este monografia contabila aplicabila.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: NNorbert , utilizator 14:17, 6 August 2015
Legea nr.72/2007
Art. 1
Angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare elev şi student.


Art. 2
Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Art. 3
Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar prevăzut la art. 1 este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.
.......

Norma metodologică de aplicare a prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor din 04.07.2007
Art. 3.
(1) Stimulentul financiar lunar prevăzut la art. 1 din lege se acordă angajatorilor care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada de vacanţă în condiţiile art. 2, de la data începerii perioadei de vacanţă, stabilită potrivit legii, dacă încadrarea s-a făcut la acea dată sau, după caz, de la data încadrării în muncă a elevilor/studenţilor în situaţia în care încadrarea în muncă a acestor categorii de persoane este ulterioară datei începerii perioadei de vacanţă stabilite potrivit legii şi până la data ultimei zile, inclusiv, din perioada de vacanţă în care au fost încadraţi în muncă elevii şi studenţii respectivi, dar nu pentru mai mult de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv.

(2) Nu beneficiază de stimulentul financiar prevăzut la art. 1 din lege:
a) angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi;
b) angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut la art. 1 din lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Art. 4.
(1) În vederea acordării stimulentului financiar lunar prevăzut la art. 1 din lege, angajatorii încheie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor aflaţi în perioada vacanţelor, o convenţie al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1.

(2) În vederea încheierii convenţiei prevăzute la alin. (1) angajatorii depun la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, o cerere însoţită de următoarele documente:
a) tabel nominal cuprinzând elevii şi studenţii încadraţi în muncă pe perioada vacanţelor, întocmit potrivit anexei la convenţia al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1;
b) adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ prin care se atestă că persoana are statut de elev sau, după caz, de student şi urmează cursurile într-o instituţie de învăţământ de stat sau particular, înfiinţată potrivit legii, cuprinzând şi precizarea expresă a perioadei de vacanţă;
c) actul de identitate al elevului sau studentului, în copie;
d) copia contractului de muncă prevăzut la art. 2, încheiat cu respectarea condiţiilor de vârstă şi a regimului legal al muncii tinerilor, înregistrat, după caz, la inspectoratul teritorial de muncă, conform prevederilor legale;
e) declaraţie pe propria răspundere a angajatorului, din care să rezulte că angajatorul nu se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 3 alin. (2).
Multumesc pentru legea respectiva, ati avea si o monografie contabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare elev/student stimulent angajator gillu gillu Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze angajatorul in privinta angajarii unui student, pe perioada determinata a vacantei, pt ca angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Ref. încadrare în muncă elevi şi studenţi jcristina jcristina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de stimulentul financiar pentru elevi si studenti persoanele care au mai fost angajate anterior la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Ce beneficii sunt pentru angajarea unui elev de 17 ani idroidsq idroidsq Buna ziua, Am o sala de jocuri playstation 4 / PC as vrea sa angajez pe timp de vara elevi si as vrea sa stiu care sunt beneficiile. Unii spun ca nu se ... (vezi toată discuția)