avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii in cazul in care unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii in cazul in care unul dintre mostenitori a decedat

Buna ziua!

As avea nevoie de sprijinul dumneavoastra si va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.

In fapt: ambii parinti au decedat (tata in 1988, mama in Nov. 2011). Pana in prezent nu s-a deschis mostenirea dupa parinti, iar intre timp unul din frati a decedat (Aug. 2012). Fratele decedat a fost casatorit si are 2 copii.

Intrebare: in cazul de fata, care vor fi mostenitorii legali si cum se va imparti masa succesorala intre acestia?

Va multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 21:50, 5 Septembrie 2012
Mostenirea se va imparti in mod egal intre copii celor doi parinti decedati, iar partea fratelui decedat va reveni fiilor acestuia si sotiei supravietuitoare.
Va multumesc pentru raspuns.
Bunirile parintilor vor fi mostenite de descendenti, respectiv nepotii din partea fratelui decedat. Nora nu are vocatie succesorala in acestora caz. Dansa are dreptul la bunurile succesorale ale sotului defunct in concurs cu descendentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunici alinaramonaburcea alinaramonaburcea Buna ziua, bunicii mai au avut 3 copii dintre care unul a decedat înaintea ambilor bunici intrebarea mea este, nepotul mai are drept la mostenire daca tatăl ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)