avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Subiect: concediu de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Subiect: concediu de maternitate

URGENT
un salariat incadrat cu contract de munca cu program, redus 2 ore/zi, nu mai are alt contract de munca in alta parte, intra in concediu de maternitate.Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de maternitate. Are salarul de incadrare de 180 ron pentru program de 2 ore (program intreg=700 ron). Ce suma iau in calcul 180 sau 700? Cum fac calculul? Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:30, 9 Septembrie 2012
Se iau in calcul veniturile realizate in ultimele 6 luni anterioare lunii in care prezinta concediul medical de maternitate. Vezi art 10 din OUG 158 DIN 2005
Baza de calcul este formata din veniturile brute din cele 6 luni anterioare, adica 180 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate gia2803 gia2803 trebuiesa nasc la inceputul lunii aprilie si inca nu reusesc sa inteleg daca pt concediul de maternitate se calculeaza pe ultimele 6 sa 12 luni?brut sau net?eu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate katanyc katanyc Buna seara, Revin cu un subiect vechi si totusi mereu nou...concediul de maternitate! 1. Am inteles ca unul dintre elementele care se iau in consideratie ... (vezi toată discuția)
calcul concediu prenatal dana_ dana_ Ma puteti ajuta cu un calcul corect al concediului prenatal, va rog mult? Media veniturilor brute pe ultimile 6 luni intregi precedente lunii intrarii in ... (vezi toată discuția)