avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Primarul numeste unilateral consilierii personali?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Primarul numeste unilateral consilierii personali?

Primarul poate organiza concurs pentru ocuparea unui post de consilier personal pe care il va numi prin dispozitie fara implicarea in nici un fel a consiliului local si fara a exista o horarare prealabila a consiliului local?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu , utilizator 12:06, 20 Ianuarie 2009
legea 215/2001- legea administratiei publice locale :
"ART. 66
(1) Primarii comunelor pot angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraşelor, municipiilor şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot înfiinţa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, compartiment distinct format din:
a) maximum 3 persoane la oraşe şi municipii;
b) maximum 5 persoane la municipii reşedinţă de judeţ.
(2) Personalul prevăzut la alin. (1) este numit şi eliberat din funcţie de către primar.
(3) Personalul prevăzut la alin. (1) îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, încheiat în condiţiile legii, pe durata mandatului primarului.
(4) Atribuţiile personalului prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin dispoziţie a primarului."
Fiind vorbaa de o persoana incadrata pe baza increderii personale, la cabinetul demnitarului, nu este necesara ocuparea postului, prin concurs, primarul rezervandu-si prerogativa de a numi si elibera persoana pe care o doreste, prin dispozitie, daca postul respectiv, se regaseste in organigrama si statul de functii al aparatului de specialitate al primarului.
Atentie: consilierul primarului, nu poate indeplini decat atributiile care i se stabilesc prin dispozitia de numire, iar acestea, trebuie sa fie specifice functiilor de demnitate publica.Nu se pot delega atributii specifice functionarilor publici sau personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului, si nici atributii de coordonare a aparatului de specialitate al primarului, intrucat, acestea pot fi delegate, in conditiile legii, viceprimarului, respectiv, administratorului public.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate consiliul local sa reduca postul de consilier personal al primarului fara ca primarul sa vrea acest lucru? gavriila gavriila Poate consiliul local sa reduca postul de consilier personal al primarului fara ca primarul sa vrea acest lucru ?! Daca da, care este procedura legala ? (vezi toată discuția)
Angajare consilier personal primarie de comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Care sunt conditiile in care un primar de comuna isi poate angaja un consilier personal in 2012? Multumesc (vezi toată discuția)
Consilierul primarului ecologistu ecologistu va rog frumos ajutati-ma. nu gasesc nicaeri detalii privind angajarea , destituirea consilierului personal al primarului. tine de consiliu local ? poate ... (vezi toată discuția)