avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prescriere facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prescriere facturi

De la ce data se prescrie o factura? Data emiterii sau data primirii ei de catre beneficiar?
Cel mai recent răspuns: magnolia1969 , utilizator 14:52, 5 Septembrie 2012
In termen de 3 ani de la data scadentei cuprinsa in continutul ei sau in contractul dintre parti.
Multumesc. O zi buna.
Se prescrie in termen de trei ani de la data scadentei dar numai in cazul in care nu s-au facut confirmari de sold in acest timp.
Dar in situatia in care nu exista mentionata data primirii facturii, (dar ea a fost primita), ce data se ia in considerarare in cazul prescrierii acesteia?
EXPLICITEZ PUTIN: IN CONTRACT, SCADENTA ESTE 15 ZILE DE LA DATA PRIMIRII FACTURII. DACA ACEASTA DATA NU EXISTA, DAR EXISTA SEMNATURA DE PRIMIRE, CARE DATA SE IA IN CONSIDERARE PENTRU PRESCRIERE?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
magnolia1969, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata facturi de gunoi sorin2tudora sorin2tudora Buna ziua, Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este ... (vezi toată discuția)
Penalizari furnizori direct din a 16 zi(la gaz cei cu puncte cardinale in denumire)) unlocatar unlocatar Buna ziua E normal ca un furnizor sa aplice penalizari direct din a 16-a zi? Nu ar trebuis sa fie 15+30 zile si apoi sa calculeze din a 16 zi ?Ei ... (vezi toată discuția)
Date factura CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 1.intr-o factura, daca nu exista contract este obligatoriu a se trece data scadenta? 2. este obligatoriu persoana care intocmeste factura sa treaca datele de ... (vezi toată discuția)