avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Validare poprire - debitor in faliment
Discuție deschisă în Executare silită

Validare poprire - debitor in faliment

Buna ziua . Intr-un proces, firma mea este creditoare , debitorul este in faliment, iar tertul poprit este DGFP.
Problema este ca acum poprirea nu mi se valideaza , de vina fiind starea debitorului.
in instanta am pus in vedere incidenta articolului 36 din legea 85/2006, care spune ca poprirea se aplica asupra tertului , unde debitorul are conturi , si nu a debitorului.
Ati mai intalnit astfel de cazuri ? Au avut solutionare ? Cum ma sfatuiti sa abordez problema ?
E totusi vorba de o suma foarte mare.
V amultumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iulianapanescu , utilizator 10:44, 7 Septembrie 2012
validarea popririi nu are nici o legatura cu debitorul insolvabil. trebuie admisa deoarece executarea debitorului este cea suspendata, nu si cea a tertului poprit.
intrebarea mea este - ce conturi are debitorul la DGFP? sau va referiti la trezorerie?
s-a obtinut o definitiva contra Finatelor Publice , si o irevocabila tot contra acestora , prin validari .se urmareste suspendarea celei definitive care este inrecurs.
alte doua validari contra tertului poprit CJ au fost suspendate de Tribunal si Curtea de Apel in baza legii 85/2006 , art.36, desi validarile erau pe rol din 2011, suspendarea facandu-se abia acum, dupa ce a fost ajutat debitorul sa depuna falimentul la o anumita data , judecat chiar in aceeasi zi , data sentinta dupa doua zile.
Ma puteti ajuta cu vreo indicatie legislativa sau cazuri care au fost solutionate ?
va multumesc mult
Validarea popririi este o procedura speciala ce se desfasoara in cadrul procedurii de executare silita a debitorului . Practic, prin validarea popririi se face o cesiune de creanta de la debitor la creditor. Este vorba de executarea unui bun, o creanta, a debitorului. Cum executarea silita e suspendata de drept, implicit si validarea de poprire trebuie suspendata.
am avut o speta similara, in care s-a decis acelasi lucru. Mi se pare o decizie corecta.
validarea de poprire a fost instituita tocmai pentru a destructura incalcarea legii fiind o sanctiune .Va rog sa imi spuneti daca suspendarea este o decizie corecta, de ce nu se suspenda si titlul executoriu obtinut prin validare , de ex. chiar in ziua falimentului?Prin suspendare se favorizeaza exact incalcarea legii contrar notiunii de validare.
Vedeti dumneavoastra, depinde din ce parte privesti problema.
Finalitatea procedurii insolventei este acordarea unor sanse egale tuturor creditorilor de a-si recupera creanta fata de insolvent. Art. 36 din Legea 85 vine si intareste sansele de arealizare a scopul procedurii, suspendand executarea silita impotriva oricarui bun al debitorului. In asa fel, toate bunurile sunt executate pentru toti creditorii, nu doar pt unul dintre ei.

Creanta debitorului, pentru care ati infiintat poprirea face parte din masa credala. Daca s-ar valida poprirea, s-ar scoate practic aceasta creanta din masa credala si ar fi prejudiciati ceilalti creditori.
Sper ca m-ati inteles!
Validarea popririi nu este un mijloc de a-l pedepsi pe tertul poprit. Nu asta e rolul ei. E un mijloc de a-l obliga pe acesta sa isi plateasca creanta fata de deitor prin virarea ei catre creditorul debitorului sau care a infiintat poprirea.

Mult succes,
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)