avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si intabulare necesare!
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si intabulare necesare!

Buna ziua!
As dori sa stiu daca un antecontract se poate incheia doar daca in momentul de fata exista actul de vanzare cumparare (intre fostul proprietar si mama unuia din copii - mama care intre timp a decedat) si certificatul de mostenitor (intre mama si cei doi copii ai sai).
Cadastrul urmeaza sa fie scos (in maxim 30 de zile) iar abia apoi se va face intabularea.
Deci momentan nu avem decat aceste doua acte.
Se poate incheia un antecontract cu o agentie imobiliara, AC in care sa se prevada anumite clauze care sa poate apara si cumparatorul si vanzatorul in acelasi timp? Sau vanzatorul trebuie sa astepte scoaterea cadastrului si abia apoi sa semneze AC?
Multumesc frumos! :)
Cel mai recent răspuns: bobo64 , utilizator 01:11, 8 Septembrie 2012
Se poate incheia . Puteti incheia antecontractul si apoi contractul de vanzare si fara agentia imobiliara careia sa ii platiti comision.
Ideea e ca acest cadastru nu a fost scos niciodata - pur si simplu nu exista! Nu a fost facut!
Acuma intrebarea mea e: se poate incheia ante-contractul daca actul cadastral nu exista? Si daca da (daca se poate incheia) cum poate cumparatorul sa fie protejat astfel incat sa nu piarda banii dati ca avans, plus partea de comision catre agentie?
Multumesc frumos! :)
Agentia imobiliara respectiva ma preseaza sa semnez acel ante-contract cu toate ca nu am putut verifica actele (ne existand de nici-un fel cadastru nu se poate verifica mai nimic).
Nu vreau sa trec mai departe sa semnez acel ante-contract, sa dau suma de avans catre proprietar si sa dau si 50 % din comision agentiei. Ca sa ce? Sa aflu ca de fapt (dupa ce se va scoate cadastru, care se vrea scos abia dupa ce se semneaza ante-contractul) ia mai vandut altuia apartamentul? Si sa trebuiasca sa ma judec cu ei (si agentia si proprietarul) cum ca sa imi dea banii inapoi?
Aveti dreptate. Lasati-i sa-si rezolve problemele si-atunci cand au toate actele in regula incheiati contractul de vanzarre cumparare.
Asta si vroiam sa aud: pana nu sunt actele in regula (dar toate actele) nu semnez nici-un fel de ante-contract!
Multumesc! :)
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat ovidiu2012 ovidiu2012 Buna seara, Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare. Cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum pot negocia o vânzare dacă agenția imobiliară se împotrivește? problema a intervenit în momentul în care am cerut să merg la un notar dorit de mine anthynidiany anthynidiany Vreau să cumpăr un apartament pe care l-am văzut printr-o agenție acum câteva zile. Eu nu am semnat nimic cu ei, dar vânzătorul are contract de ... (vezi toată discuția)
O agentie imobiliara care nu-si face datoria, merita platita ? andrei811 andrei811 Buna ziua, De ceva timp ma confrunt cu o agentie imobiliara (daca pot sa o numesc asa, este vorba de un agent imobiliar) care imi provoaca numai ... (vezi toată discuția)