avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Schimbare obiect cauza POSIBIL?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Schimbare obiect cauza POSIBIL?

Buna seara,

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta:

Am calitate de oponent intr-un dosar cu obiectul opozitie la executarea cambiala.
Mai exact in 2008 am emis 2 BO pe care le-am avalizat si au fost refuzate la plata in 2009 din lipsa totala de disponibil. Ulterior acestea au fost achitate cu chitanta. In 2011 am primit o somatie de executare cambiala a acestor BO pentru care am depus opozitie la executare impreuna cu dovada faptului ca respectivele bilete au fost achitate.
Ulterior prin intampinare creditorul mentioneaza ca ar trebui sa ii platesc si daune interese, specificate ce-i drept in contract, dar care insa cad in sarcina societatii (al carui administrator nu mai sunt).
Instanta a dispus dupa aceasta intampinare efectuarea unei expertize contabile al carui cost ar trebui sa il suport eu, in caz contrar se va anula solicitarea mea.

Avand in vedere ca obiectul dosarului este opozitia la executare cambiala si am demonstrat ca acestea au fost achitate, este normal ca instanta sa judece un alt aspect invocat de intimat si mai mult sa imi ceara sa platesc o expertiza care nu are nicio legatura cu obiectul dosarului. Imi puteti indica un art. care reglementeaza acest aspect? Mentionez de asemenea faptul a fost depusa de catre creditor o fisa de client in care se regasesc aceste plati

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 20:57, 7 Septembrie 2012
Pana la prima zi de infatisare, reclamanul poate modifica cererea de chemare in judecata. Deci, raspunsul este da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opoziþie la executare contestaþie la executare iuliamariana iuliamariana Buna ziua! Am investit BO cu formula executorie, am mers la executor a intocmit dosarul si procesul verbal, insa creditoarea a facut: opoziţie la executare ... (vezi toată discuția)
Somatie cambiala ContSters76996 ContSters76996 Buna. As dori sa stiu daca dupa investirea BO ,blocarea conturilor datornicului,este nevoie de somatie cambiala si ce inseamna aceasta? Cu multumiri... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)