avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... instiintare decizie adusa de judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

instiintare decizie adusa de judecator

In 22.06.2012 a fost pronunţată o decizie civilă, insă nu a fost incă redactată, nu am primit în scris motivarea deciziei. Nu există a lege care oblige pe judecatori la un termen pe care să respecte pentru redactarea motivării deciziei. Am depus cerere de urgentare a redactării motivării deciziei, nimic. Ce să fac? Stau in chirie cu fiul meu minor şi nu pot intra in posesia bunurilor care ne cuvin.Este vorba despre Judecatoria Turda
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
szenikop, utilizator
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 17:23, 10 Septembrie 2012
Era vorba de alt proces si de alt oras. Inca nu am depus cerere de urgentare pentru ca nu stiu unde sa o depun (la registratura?) si catre cine sa o fac. Este vorba de hotarare data la inceputul lunii mai la o judecatorie civila.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
amcteam, utilizator
1) postarea mea cu Judecătoria Turda din : 9 Septembrie 2012, 22:29, era pt. dl szenikop ;
2) poate fi folositoare și pt. dl amcteam, cu condiția de a depune o Cerere de urgentare a redactării și COMUNICÃRII hotărârii respectivei instanțe care a pronunțat-o în cazul său.Puteți depune Cererea : a) personal la Serviciul Registratură ; b) poștal-recomandată cu Confirmare de primire.
3) judecătoria NU este civilă și NICI penală ci pur și simplu o instituție a statului (ne place nouă să-i spunem”de drept”, așa-i moda acum), doar cauza dvs. civilă ;
4) o adresați Președintelui instituției (adică pe cale administrativă deoarece acea instanță care a judecat cauza dvs., pt. dvs. și doar în acea cauză=și-a încetat activitatea odată cu pronunțarea acelei sentințe). Mai multe informații în postarea mea din : 6 Septembrie 2012, 14:52.
5) cuprinsul Cererii de urgentare îl găsiți în modelul distinsei doamne av.”simonette12” (îi mulțumesc eu anticipat până o veți face dvs.), postat în 3 Ianuarie 2012, 12:29.Vă redau acel model foarte scurt și la obiect :

”Instanta (judecatoria x ) sau ce instanta este
Dosar nr.x/x/anul
Domnule Presedinte,
Subsemnatul x in calitate de x( parat, reclamant etc.) in dosarul cu nr. x/x/anul al instantei x, solicit prin prezenta cerere, urgentarea redactarii sentintei sau deciziei ( depinde ce este) cu nr. x pronuntata de instanta x in data x, avand in vedere ca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntare.
Data...
Semnatura...
Domnului Presedinte al instantei x

Cererea se depune in dublu exemplar, un exemplar ramane la instanta, iar pe cel care ramane la dvs.luati viza de primire.
Daca hotararea dvs. este irevocabila, ea nu se mai comunica.
Inainte de a depune cererea, verificati daca intre timp nu a fost redactata .”


Era vorba de Judecatorie sectia civila.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii si a comunicarii hotararii judecatoresti apetreielena apetreielena am castigat un proces cu o banca si de la data pronuntarii 18.04 nu am primit hotararea azi 18.06.Ce pot face pentru a urgenta lucrurile?in cat timp poate face ... (vezi toată discuția)
Cerere urgentare redactare ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua si La multi ani...Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un model de urgentare a redactari unei hotarari judecatoresti...astept comunicarea de mai ... (vezi toată discuția)