avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

am fost concediat si am actionat institutia in instanta.
daca voi castiga procesul ce se intampla:
a) daca postul meu a fost ocupat
b) daca postul a fost desfiintat
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 16 Ianuarie 2013
Daca o sa castigati procesul se va intampla exact ce ati solicitat prin cererea introductiva de instanta. Daca ati solicitat sa fiti reincadrat pe acelasi post, atunci atat in cazul a), cat si in cazul b) vi se va oferi o pozitie similara si in concordanta cu pregatirea dvs.
multumesc, dar impingand lucrurile la absurd ce se intampla daca nu are un post similar corespunzator pregatirii?
1. In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

2. Practica judiciara nu este unitara referitor la cazul in care postul dvs a fost desfiintat , si anume:
- Nu este posibila reintegrarea în funcţia deţinuta anterior în cazul în care, ca urmare a reorganizarii, postul a fost desfiinţat. Singurul efect al reintegrarii va fi însa dreptul la şomaj al fostului salariat.

- Nu este admisibila reintegrarea salariatului concediat nelegal într-o funcţie similara, ci trebuie efectuata în aceeaşi funcţie. Daca revenirea în aceeaşi funcţie nu este posibila din motive obiective, cum ar fi cazul în care postul a fost desfiinţat între timp, reintegrarea va avea totuşi loc.

3. In cazul in care postul dvs a fost ocupat, atunci potrivit art.56 alin.1 lit.e C.mun., contractul individual de munca al acelei persoane inceteaza de drept ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia ocupata de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neintemeiate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de reintegrare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea salariatului concediat disciplinar nemesisnmm nemesisnmm Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema.:\"> Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze un salariat care a fost concediat pentru motive ... (vezi toată discuția)
Intrare in somaj t_gheorghitza t_gheorghitza O asociatie de proprietari poate sa inregistreze intrarea in somaj a unui singur salariat?.Salariatul afost concediat ilegal si a fost reincadrat cu toate ... (vezi toată discuția)
Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. In urma unei sentinte definitive, in care se stipuleaza ca postul meu nu a fost desfiintat,si se dipune repunerea in drepturile avute anterior ... (vezi toată discuția)