avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla cu ipoteca in cazul in care Banca de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla cu ipoteca in cazul in care Banca de faliment?

Buna ziua. Intentionez sa iau un credit ipotecar de la o banca greceasca prezenta pe piata din Romania, dar la situatia actuala a Greciei exista riscul ca aceasta banca sa dea faliment. Ce s-ar inatmpla cu creditul si cu ipoteca in acest caz? Pot sa ma someze sa platesc tot creditul altfel imi iau apartartamentul?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:07, 10 Septembrie 2012
ce intelegeti prin "banca greceasca prezenta in romania "? este o banca greceasca ce lucreaza in baza pasaportului financiar sau o banca romaneasca detinuta de catre o banca greceasca?
Am facut specificatia ca sa nu se inteleaga ca fac vreun credit in Grecia. Este vorba de o banca greceasca sau alta banca de oriunde care ar da faliment. Cum ar afecta acest faliment un credit ipotecar la acea banca?
depine si de ceea ce scrie in contract insa, in mod normal, contractul ramine valabil, se va executa conform clauzelor sale si va fi preluat de Fondul de Garantare (ce va prelua activele bancii spre administrare), de o banca punte (dupa caz) sau de banca ce va cumpara banca falimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpare apartament in imobil construit pe teren ipotecat cristina.risca cristina.risca Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: intentionez sa cumpar un apartament intr-un imobil nou, dezvoltat de o persoana fizica care, in ... (vezi toată discuția)
Crestere rate la banca fara explicatii AnWiEn AnWiEn Buna ziua, am luat un credit ipotecar in franci si un credit nevoi personale cu garantii ipotecare in euro, in anul 2008 pe o perioada de 25 ani de la defuncta ... (vezi toată discuția)
Credit cesionat catre firma de recuperari creante b.v. mihai09 mihai09 buna ziua am contractat un credit ipotecar de la [editat] acum mai multi ani. acum doresc sa schimba garantia, insa noul contract il voi semna cu [editat] II ... (vezi toată discuția)