avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vanzare apartament in faza executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Vanzare apartament in faza executarii silite

Buna ziua,

Acum 8 ani, am cumparat un apartament prin credit ipotecar. Au fost niste probleme financiare, si nu am mai putut plati ratele. Creditul a fost cesionat catre o firma de recuperare, care a inceput procedura executarii silite.
Am primit somatia de la executor, si din pacate nu am putut achita datoria. Licitatia inca nu a inceput, nici evaluatorul nu a venit inca. Insa, noi am reusit sa gasim un potential cumparator. Care ne da banii prin ante-contract sa achitam datoria la executor. Intrebarea mea este: putem incheia ante-contractul, daca avem somatia de plata inregistrata in cartea funciara? Cred ca se va scoate de catre notar un extras de informare, pentru momentul semnarII antecontractului. Care sunt pasii de urmat? Ce trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:15, 10 Septembrie 2012
Sfatul meu este sa discutati clar cu acel cumparator, care sa stie situatia reala. Antecontractul de vanzare cumparare nu e obligatoriu sa fie incheiat in forma autentica. Pentru a avea incredere cumparatorul, puteti semna o intelegere notariala sau una in fata unui avocat, care sa ateste data, partile si continutul actului respectiv. Antecontractul nu e altceva decat o promisiune bilaterala, dvs promiteti ca veti vinde, iar cumparatorul promite ca va cumpara bunul.
Fiti deschisa cu clientul, doar asa veti reusi sa rezolvati situatia. Luati banii, achitati suma pusa in executare silita, ridicati mentiunea de pe CF si perfectati ulterior vanzarea.
Pana la momentul intocmirii actului de adjudecare se poate depune intreaga creanta la dispozitia executorului si sa se promoveze o contestatie la executare in temeiul art 523 c pr civ iar instanta sa desfiinteze executarea. Antecontractul se poate incheia si fara forma autentica, dar nhu cred ca cineva va da banii aiurea.
Vanzarea se poate efectua in cadrul procedurii de executare silita, prin vanzare directa facuta de debitor cu acordul creditorului si a executorului. Trebuie sa mergeti la executor sa ii faceti acesta propunere. Daca se plateste intreaga creanta, nu are dreptul sa refuze.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita frexalina frexalina Dati-mi va rog un sfat pentru a-mi rezolva situatia; s-a pornit executarea silita si mi s-a scos casa la licitatie, nu s-a prezentat nimeni, de doua ori.Stiu ... (vezi toată discuția)
Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Interdictie de instrainare ptr mai multe imobile. procedura. Irina S. Irina S. Am un antecontract de v-c neexecutat. Sunt creditor. Debitorul nu a venit la notar sa incheie contractul in ziua stabilita. Prin antecontract s-a stabilit ca ... (vezi toată discuția)