Buna ziua, problema este urmatoarea:
Sunt cercetat pt niste infractiuni informatice, mai exact, am vandut niste programe iar banii rezultati sunt ilegali, spun domnii de la diicot.Mi-am cumparat o masina dar NU din banii "ilegali" ci cu ajutorul parintilor mei, din vanzarea unei masini mai vechi si dintr-un imprumut de la un prieten, mai exact.De curand mi s-a adus la cunostinta ca mi s-a pus sechestru pe masina.Problema este ca eu in perioada aceia am scos o suma asemanatoare din banca care ar putea fi interpretanta ca a fost folosita pt achizitionarea masinii dar nu stiu cum ar putea ei dovedi ca acei bani au fost folositi pt cumpararea masinii.Avocatul meu a obiectat sechestrul si m-a sfatuit sa-mi rog tatal si prietenul sa vina sa declare sau sa fie auditati ca am primit de la ei acele sume de bani si ca masina nu a fost cumparata din banii "ilegali".
Am scris aici in speranta primirii unor sfaturi utile.Vreau neaparat sa-mi recuperez masina pt ca mi se pare bataie de joc si pur si simplu jecmanire pe fata.Ce sanse am sa-mi mai recuperez masina?
Am bagat destui bani in aceasta masina si chiar am datorii pt ea si prefer sa-i dau foc decat sa le-o dau lor.Ce consecinte ar fii daca as distruge masina sau daca as dezmembra-o?
In primul rand nu trebuie confundat sechestrul asigurator cu masura confiscarii.
Sechestrul se poate pune pe orice bun,indiferent de provenienta banilor.
In al doilea rand am observat ca aveti impresia ca daca s-a pus sechestru,e gata,e ca si cum v-ati pierde bunul in defavoarea lor.FALS.Este doar o masura asiguratorie cu scop preventiv pentru recuperarea prejudiciului.Bunul ramane in proprietatea dvs. pana cand se pronunta o hotarare definitiva de condamnare prin care va obliga la acoperirea prejudiciului.Chiar si atunci,aveti posibilitatea sa platiti pur si simplu suma la care ati fost obligat,nemaifiind necesara pierderea bunurilor sechestrate prin executare silita.
Pai deja faza cu "nu conteaza provenitenta banilor" imi da ganduri si mai serioase.Mama mea mi-a donat anul trecut apartamentul fiind pe numele acum, adica practic apartamentul mi-a fost dat cadou si acum sa-mi fac griji ca imi pun astia sechestru si pe apartament?:|
Daca sunteti declarat nevinovat nu trebuie sa va faceti griji deoarece nimeni se poate atinge de un bun aflat in proprietatea dvs.
Adica veti folosi masina fara sa aveti dreptul sa o vindeti si daca veti fi gasit nevinovat o veti putea vinde ca este de fapt proprietatea dvs. si nu a altora.
deci ar trebuii sa-mi pun si apartamentul pe numele altcuiva ca sa nu am vreo surpriza sau mi-ar fi pus deja daca era sa puna atunci cand mi-ai pus pe masina?