avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestru Auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestru Auto

Buna ziua, problema este urmatoarea:
Sunt cercetat pt niste infractiuni informatice, mai exact, am vandut niste programe iar banii rezultati sunt ilegali, spun domnii de la diicot.Mi-am cumparat o masina dar NU din banii "ilegali" ci cu ajutorul parintilor mei, din vanzarea unei masini mai vechi si dintr-un imprumut de la un prieten, mai exact.De curand mi s-a adus la cunostinta ca mi s-a pus sechestru pe masina.Problema este ca eu in perioada aceia am scos o suma asemanatoare din banca care ar putea fi interpretanta ca a fost folosita pt achizitionarea masinii dar nu stiu cum ar putea ei dovedi ca acei bani au fost folositi pt cumpararea masinii.Avocatul meu a obiectat sechestrul si m-a sfatuit sa-mi rog tatal si prietenul sa vina sa declare sau sa fie auditati ca am primit de la ei acele sume de bani si ca masina nu a fost cumparata din banii "ilegali".
Am scris aici in speranta primirii unor sfaturi utile.Vreau neaparat sa-mi recuperez masina pt ca mi se pare bataie de joc si pur si simplu jecmanire pe fata.Ce sanse am sa-mi mai recuperez masina?
Am bagat destui bani in aceasta masina si chiar am datorii pt ea si prefer sa-i dau foc decat sa le-o dau lor.Ce consecinte ar fii daca as distruge masina sau daca as dezmembra-o?
Cel mai recent răspuns: Patryss_88 , utilizator 13:27, 20 Februarie 2018
Eu practic NU am furat niciun ban, toti banii au fost facuti din vanzari, cu toate astea pot sa ma astept la o amenda de cateva sute de mil?Si inca un lucru, cand a fost donatia facuta, in act, mama mea a scris ca are dreptul de locuinta in apartamentul respectiv, ei pot pune sechestru si in cazul asta?Imi cer scuze pt numeroasele intrebari !
Buna seara am și eu o problema acum ceva timp am fost nevoit sa iau niste bani de la instituție nebancara asta acum 3 ani am platit câteva luni dar după ceva timp am rămas fără muncă mi.a fost din ce in ce mai rău cu banii iar săpt trecuta am fost anunțat de la posta că am o citație in acea citație scria ca sa duc mașina la o anumita adresa la un executor asta fara sa primesc altceva prin care să fiu anunțat direct citație eu acum câteva luni am luat o mașina la mana a doua și scria că mașina este sub sechestru de la suma de 4500 Ron vor sa le dau înapoi 20.000 Ron nu am acești bani cum as putea să procedez ? Un domn diplomat mi.a spus că IFN.urile pot ajunge la intimidări cum ar fi asta cu executorul și a spus că nu au procedat corect și că nu are cum sa imi ia mașina nu știu ce să fac. Mulțumesc
Si daca ma opreste politia in trafic nu mi o poate lua ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Claudiu 90 v-a explicat bine.

Daca sunteti declarat nevinovat nu trebuie sa va faceti griji deoarece nimeni se poate atinge de un bun aflat in proprietatea dvs.

Adica veti folosi masina fara sa aveti dreptul sa o vindeti si daca veti fi gasit nevinovat o veti putea vinde ca este de fapt proprietatea dvs. si nu a altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub sechestru alinacap alinacap Buna ziua, Fratele meu a fost arestat anul trecut 6 luni pt infractiune informatica. Au pus sechestru pe masina, laptop, telefoane, etc. Problema sta in ... (vezi toată discuția)
Sechestru pus pe apartament detinut in co-proprietate ing3r ing3r Buna seara. Tatal meu a fost administrator la o asociatie de proprietari. Se afla intr-un proces in care asociatia il acuza pe el (ex-administrator) de ... (vezi toată discuția)
Este vorba de un abuzz???!!!! sau ce este ?!!!??!?!? anamaria31 anamaria31 am si eu o intrebare : un amic de al meu este urmarit general de aproape 1 an si 6 luni nu este de gasit ..nu se stie nimik de el ....au fost facute arestari ... (vezi toată discuția)