avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutie prim procuror, NUP impotriva unui atacator, ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutie prim procuror, NUP impotriva unui atacator, ce pot face mai departe?

Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate solutionate "exemplar" de dumnealor si procurori cu NUP.
De data asta mi-a lasat urme de lovituri si certicifatul de la IML arata asta.
De data asta am facut plingere impotriva solutiei de NUP a procurorului la prim procuror si solutia astuia a fost tot NUP.
Motivul? Ca nu am avut nevoie de ingrijiri medicale.
Adica in Romania oricine poate sa te bata, injure, calce in picioare, daca nu intri in spital esti in regula!!!!!#-oX-(
Cum este posibil asa ceva si de ce se tolereaza asta?
Eu doresc sa mi se faca dreptate.
Ce pot sa mai fac? Cui sa ma adresez? La CSM poate? La procuratura generala?
Va rog nu dati solutia instantei pentru ca nu am chef sa astept mii de ani pina mi se face dreptate. Pina atunci ma mai bate de 10 ori.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 14:29, 12 Septembrie 2012
impotriva solutiei procurorului,in termen aveti dreptul sa formulati actiune direct in instanta
Interventie moderator


@costin savescu, vă rog să nu mai deschideţi noi topicuri privind acest subiect. Continuaţi să scrieţi aici.Vă mulţumsc.

@Costin Savescu a scris:

Am un vecin foarte agresiv si mitocan, razbunator, proaspat imbogatit[ editat ] Pentru ca mi-am exprimat civilizat dar in public punctul de vedere privind incalcarea proprietatii comune de catre el m-a articulat (batut) de 2 ori pina acum, intotdeauna dupa ce am spus direct ce am avut de spus. A primit NUP de fiecare data pentru ca \"nu am primit ingrijiri medicale\". Astfel, politia si procuratura INCURAJEAZA bataia! Nu doresc sa plec capul in jos pentru ca e si proprietatea mea aici si nu pot inghiti sa-si bata unul ca el joc de munca si de banii mei, ce pot face ca sa nu mai maninc bataie? Multumesc.

ART. 278^1
Plângerea în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată
După respingerea plângerii făcute conform art. 275 - 278 împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale sau a ordonanţei ori, după caz, a rezoluţiei de clasare, de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale, date de procuror, persoana vătămată, precum şi orice alte persoane ale căror interese legitime sunt vătămate pot face plângere, în termen de 20 de zile de la data comunicării de către procuror a modului de rezolvare, potrivit art. 277 şi 278, la judecătorul de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă. Plângerea poate fi făcută şi împotriva dispoziţiei de netrimitere în judecată cuprinse în rechizitoriu.
În cazul în care prim-procurorul parchetului sau, după caz, procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori procurorul ierarhic superior nu a soluţionat plângerea în termenul prevăzut în art. 277, termenul prevăzut în alin. 1 curge de la data expirării termenului iniţial de 20 de zile.
Dosarul va fi trimis de parchet judecătorului, în termen de 5 zile de la primirea adresei prin care se cere dosarul.
Persoana faţă de care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, precum şi persoana care a făcut plângerea se citează. Neprezentarea acestor persoane, legal citate, nu împiedică soluţionarea cauzei. Când judecătorul consideră că este absolut necesară prezenţa persoanei lipsă, poate lua măsuri pentru prezentarea acesteia.
La judecarea plângerii, prezenţa procurorului este obligatorie.
La termenul fixat pentru judecarea plângerii, judecătorul dă cuvântul persoanei care a făcut plângerea, persoanei faţă de care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale şi apoi procurorului.
Judecătorul, soluţionând plângerea, verifică rezoluţia sau ordonanţa atacată, pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul cauzei şi a oricăror înscrisuri noi prezentate.
Judecătorul pronunţă una dintre următoarele soluţii:
a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;
b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă;
c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător.
În cazul prevăzut în alin. 8 lit. c), actul de sesizare a instanţei îl constituie plângerea persoanei la care se referă alin. 1.
#M64
Hotărârea judecătorului pronunţată potrivit alin. 8 este definitivă.
#M50
În situaţia prevăzută în alin. 8 lit. a), persoana în privinţa căreia judecătorul, prin hotărâre definitivă, a decis că nu este cazul să se înceapă ori să se redeschidă urmărirea penală nu mai poate fi urmărită pentru aceeaşi faptă, afară de cazul când s-au descoperit fapte sau împrejurări noi ce nu au fost cunoscute de organul de urmărire penală şi nu a intervenit unul dintre cazurile prevăzute în art. 10.
Judecătorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 30 de zile de la primirea acesteia.
#M64
Plângerea greşit îndreptată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.

#B
legally_aid a scris:

Interventie moderator


@costin savescu, vă rog să nu mai deschideţi noi topicuri privind acest subiect. Continuaţi să scrieţi aici.Vă mulţumsc.


Doamna moderatoare, va rog sa-mi indicati si mie unde au disparut topicurile mele din lista apelabila cind apesi butonul: "Intrebarile mele" de pe forum. Eu nu pot visa ce am mai scris atita vreme cit am acum situatia anului 2009 cind apas butonul "Intrebarile mele".
Si cred ca nu sunt unicul caz.

Va "multumsc".
Certificatul INML nu specifica nr. de ingrijiri medicale?
Daca plagerea adresata instantei, in termen legal, in temeiul art. 278 ind 1 cpp vi se respinge, aveti la dispozitie actiunea civila .

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Procurorul trateaza cazul cu usurinta. plangere penala facuta de pomana claudiu38 claudiu38 Un dosar a stat la politie un an si jumatate, dupa atat timp de cercetare,primesc raspuns, citesc pe acolo politistul a luat declaratie la capra in loc sa ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)